Drie keer meer dan verwacht

Al voor het openingsuur stonden er maandagochtend lange rijen wachtenden bij de winkels van Veritas. In sommige gevallen moesten klanten tot twee uur geduld oefenen. “Het is een ware overrompeling, zowel in Vlaanderen als in Wallonië” bevestigt CEO Corneel De Maeyer aan RetailDetail. “In sommige steden is de politie tussenbeide moeten komen om alles in goede banen te leiden. Aan de Bredabaan in Merksem bijvoorbeeld was er verkeershinder door de grote toeloop. Gelukkig loopt het niet uit de hand, het valt nog nét te managen: de mensen blijven rustig, ze zijn blij dat ze eindelijk weer kunnen komen shoppen en ze zijn dan ook bereid om te wachten.”

De retailer had vooraf nadrukkelijk gecommuniceerd over de heropening, en verwachtte zich dan ook wel aan een grote belangstelling, maar de realiteit overtreft alle prognoses: “We draaien onze beste dagomzet ooit, wel drie keer meer dan we hadden ingecalculeerd! Ik schat dat we vandaag zon 30.000 afgewerkte mondmaskers verkopen, bovenop het materiaal om ze zelf te maken. Tegen eind deze week zullen dat er zon 200.000 zijn.”

Daardoor zitten sommige winkels nu al door hun voorraad, maar dat is slechts een tijdelijk probleem, verzekert de topman: Veritas schakelt over op dubbele leveringen, driemaal per week, om de winkels snel te herbevoorraden. De keten kocht vooraf een stock in van één miljoen meter lint en elastiek, 300.000 stoflapjes en 150.000 meter stof. “Morgen komt er opnieuw een voorraad binnen van 500.000 meter lint en elastiek.”

Al bij al bleef de situatie redelijk onder controle: de keten was goed voorbereid en nam duidelijke voorzorgsmaatregelen. Het aantal klanten per winkel wordt sterk beperkt: 5 in de kleinere vestigingen, 10 in de grotere. Klanten winkelen verplicht met een mandje – dat ontsmet wordt – en moeten een vaste route volgen in de winkel. De paskamers blijven gesloten.
Nieuws
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak Lees meer
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept Lees meer
Heytens wint Zilveren Award voor Beste Klantentevredenheid 2024 Lees meer
Franchisering jaagt frisse wind door assortiment Delhaize Lees meer
Valenta viert 10 jaar succes en kijkt naar de toekomst! Lees meer
Franchisenemer worden bij Cavavin: een unieke kans in de wijn- en gedistilleerde drankensector Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?