Le Comptoir de Mathilde - Oktober/December

Veritas draait “beste dagomzet ooit”

De heropening van de Veritas-winkels overtreft alle verwachtingen: er staan al de hele dag lange rijen shoppers te wachten en de omzet gaat door het dak. Toch verloopt het winkelen rustig en gedisciplineerd.

Drie keer meer dan verwacht

Al voor het openingsuur stonden er maandagochtend lange rijen wachtenden bij de winkels van Veritas. In sommige gevallen moesten klanten tot twee uur geduld oefenen. “Het is een ware overrompeling, zowel in Vlaanderen als in Wallonië” bevestigt CEO Corneel De Maeyer aan RetailDetail. “In sommige steden is de politie tussenbeide moeten komen om alles in goede banen te leiden. Aan de Bredabaan in Merksem bijvoorbeeld was er verkeershinder door de grote toeloop. Gelukkig loopt het niet uit de hand, het valt nog nét te managen: de mensen blijven rustig, ze zijn blij dat ze eindelijk weer kunnen komen shoppen en ze zijn dan ook bereid om te wachten.”

De retailer had vooraf nadrukkelijk gecommuniceerd over de heropening, en verwachtte zich dan ook wel aan een grote belangstelling, maar de realiteit overtreft alle prognoses: “We draaien onze beste dagomzet ooit, wel drie keer meer dan we hadden ingecalculeerd! Ik schat dat we vandaag zo’n 30.000 afgewerkte mondmaskers verkopen, bovenop het materiaal om ze zelf te maken. Tegen eind deze week zullen dat er zo’n 200.000 zijn.”

Daardoor zitten sommige winkels nu al door hun voorraad, maar dat is slechts een tijdelijk probleem, verzekert de topman: Veritas schakelt over op dubbele leveringen, driemaal per week, om de winkels snel te herbevoorraden. De keten kocht vooraf een stock in van één miljoen meter lint en elastiek, 300.000 stoflapjes en 150.000 meter stof. “Morgen komt er opnieuw een voorraad binnen van 500.000 meter lint en elastiek.”

Al bij al bleef de situatie redelijk onder controle: de keten was goed voorbereid en nam duidelijke voorzorgsmaatregelen. Het aantal klanten per winkel wordt sterk beperkt: 5 in de kleinere vestigingen, 10 in de grotere. Klanten winkelen verplicht met een mandje – dat ontsmet wordt – en moeten een vaste route volgen in de winkel. De paskamers blijven gesloten.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis