Gecon

Uplace-opvolger Broeklin afgekaatst door Vilvoorde

Broeklin, het nieuwe plan voor de Uplace-site, krijgt nu toch tegenkanting: de stad Vilvoorde dient een bewaarschrift in, vooral omwille van vragen over de mobiliteit.

“Problemen niet opgelost”

Na het mislukken van het Uplace-project, het ambitieuze shoppingcomplex dat Vilvoorde-Machelen moet verrijzen, zetten de initiatiefnemers volop in op Broeklin. Die plaatsvervanger is een stuk bescheidener van opzet en wil vooral plaats bieden aan “maakwinkels”. Het initiatief werd tot nu positief onthaald en een omgevingsvergunning is ingediend.

>>> LEESTIP : Vaarwel Uplace, welkom Broeklin

Toch dient de stad Vilvoorde nu een bewaarschrift in tegen de uitreiking van die vergunning. Volgens schepen van Mobiliteit Barbara de Bakker is “het basisprobleem”, met name mobiliteit, niet opgelost in de nieuwe plannen. Dat bericht De Standaard. De vrees was destijds bij Uplace ook dat het complex veel extra autoverkeer zou veroorzaken, en zo ook extra filedruk op de ring van Brussel.

Vlaanderen wil naar een “50/50 modal split” gaan, waarbij de helft van de bezoekers met de auto komt en de helft met duurzamere alternatieven, van openbaar vervoer tot fiets. Dat zou in de plannen van Broeklin echter niet zo voorzien zijn, dus vraagt Vilvoorde een aanpassing. Maar er zijn ook vragen over de inhoudelijke invulling: de stad wil vooral niet dat er toch “een klassiek mall-concept” komt, iets wat in de plannen nog niet voldoende duidelijk zou zijn.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis