Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Thomas Mayaka, franchisenemer: "Het is een eer om voor Capoue te mogen werken"

Thomas Mayaka droomde van een eigen restaurant, maar deze droom is vergeten sinds hij franchisenemer werd bij Capoue. Hij heeft nu zijn eigen gastronomische eetsalon in Elsene en is van plan daar zo lang mogelijk te blijven, aangezien hij verliefd is geworden op het Capoue-franchiseconcept.  Wie is Thomas Mayaka?

Thomas Mayaka droomde van een eigen restaurant, maar deze droom is vergeten sinds hij franchisenemer werd bij Capoue. Hij heeft nu zijn eigen gastronomische salon in Elsene en is van plan daar zo lang mogelijk te blijven, aangezien hij verliefd is geworden op het Capoue-franchiseconcept.

Wie is Thomas Mayaka?

Ik begon met de hotelschool toen ik 15 was. Met een vriend van me droomden we ervan een eigen restaurant te openen. Maar onze jonge leeftijd en dus onze financiële grenzen dwongen ons om een ​​andere start te nemen.
Het was toevallig dat ik Capoue tegenkwam. Bij de eerste ontmoeting voelde ik me meteen zelfverzekerd en durfde ik de sprong te wagen om mijn eigen franchise te openen.

Heeft je partner het avontuur gevolgd?

Nee helaas niet. Het is een beetje logisch. Tijdens onze studies specialiseerde ik me in de zaal en hij in de keuken, wat a priori een goede aanvulling was om een ​​restaurant te openen. Bij Capoue heb ik mijn passie kunnen uiten doordat ik veel tijd met klanten doorbreng. Mijn vriend had niet kunnen floreren in een ijssalon en koos ervoor om een ​​andere weg in te slaan.

Als u in uw bedrijf bezig bent, wat houdt dit dan in?

Ik heb geen vaste medewerkers, dus ik doe het meeste zelf. In drukke tijden roep ik studenten op. Maar alles rust op mijn schouders: het werk op de vloer en het administratieve gedeelte. Voor een zelfstandige ondernemer zijn de twee onafscheidelijk.

Van april tot eind september is er veel werk, want we zijn geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur. We voelen echt een rage voor ons ijs. In de winter loopt de zaal ook goed vol, want naast ijs serveren we pannenkoeken, wafels enz. maar het is wat rustiger, waardoor ik meer tijd met mijn gezin kan doorbrengen en een essentieel evenwicht kan bewaren.

Als franchisenemer bent u niet alleen, welke ondersteuning biedt Capoue u?


Heel veel. In het begin kreeg je een opleiding van vier weken, die ik heb gevolgd in mijn verkooppunt dat ik vervolgens als franchise heb overgenomen. Het was handig om de keuken en de zaal meteen onder de knie te krijgen. Normaal gesproken had ik wat tijd in het ambachtelijk atelier moeten doorbrengen om meer over de technieken en de producten te leren, maar Covid 19 was er; het wordt uitgesteld tot later. Dat gezegd hebbende, kan ik zeker niet klagen, want de afhaalijsjes konden wij nauwelijks bijhouden tijdens de crisis waardoor ik de meubelen kon redden, ook al kon ik mijn zaal niet meteen openen.

Droom je nog steeds van een restaurant?

Helemaal niet: ik heb echt mijn geluk gevonden bij Capoue en ik wil hier zo lang mogelijk blijven. Ik ben positief verrast door het bedrijf. De managers hebben een enorme liefde voor het product en willen zo ecologisch verantwoord mogelijk werken met een artisanale aanpak. Tijdens mijn training heb ik ook interesse in de producten die ik gebruik ontwikkeled en ik vind het een eer om te mogen werken met een bedrijf dat deze liefde voor kwaliteitsproducten deelt.

Bovendien is het een bedrijf met een zeer familiale sfeer. Als producten en klanten onze topprioriteit zijn, dan moet de klant zich "thuis" voelen in een Capoue, wat ik ook voelde bij het moederbedrijf en bij mijn collega-franchisenemers. Ik ga altijd door in dezelfde geest en ik voel me in een familie waar ik mezelf kan zijn en de tijd en de kennis heb om meer te groeien.

Wat zou u zeggen tegen een potentiële franchisenemer die nog steeds aarzelt om de sprong te wagen?

Ik kan eigenlijk heel kort zijn. Als je een passie hebt voor mensen, van mensen houdt en een eigen bedrijf wilt uitbouwen; ga ervoor! Sluit je ook aan bij Capoue.

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis