Kingribs - Maart-Mei 2023

Specsavers opent tweede Belgische winkel in Wijnegem

Specsavers heeft zijn tweede Belgische deuren geopend in het winkelcentrum van Wijnegem, al ziet de retailer dat zelf niet helemaal zo. Vestiging nummer drie volgt binnenkort al, in het Antwerpse winkelhart.

Logisch verlengstuk

Sinds begin dit jaar is Specsavers actief in België, met twee vestigingen in het Antwerpse. Die regio noemt de keten zelf echter een “logisch verlengstuk van Nederland”: de budgetoptieker leidt de expansie dan ook vanuit Nederland, met Remon Broekhaar aan het hoofd.

In Wijnegem wil de optieker een ander – en “veel groter” – publiek aanspreken dan in Mortsel: mensen die “winkelen als een echt ontspanningsmoment beleven en tijdens een shopuitje meerdere winkels combineren”. De vestiging in Wijnegem heeft een groot geografisch bereik: Specsavers speelt daarop in door thuislevering aan te bieden, ook voor brillen of contactlenzen die in de winkel zijn besteld.

Later dit jaar staat in de regio Antwerpen nog de opening van een derde winkel gepland, aan de Leysstraat (het verlengde van de Meir) in Antwerpen. “Specsavers slaat duidelijk aan in België en steeds meer mensen vinden de weg naar onze winkelpunten”, zegt Broekhaar, die nog benadrukt dat de klanten volgens eigen onderzoek een tevredenheidsscore van 9,8 op tien geven.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis