Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Retailpark Oostakker krijgt vergunning voor make-over

Het retailpark van Redevco langs de Antwerpsesteenweg in Oostakker mag aan zijn renovatiewerken beginnen: er komt een Albert Heijn, een gehalveerde Brico en een extra verdieping.

Vernieuwing voor hele site

Langs de Antwerpsesteenweg (N70) tussen Gent en Lochristi komt nu officieel een Albert Heijn. De supermarktketen van de Stad Gent de nodige bouwvergunning gekregen, de opening is voorzien voor begin 2023. “In theorie kan het gebouw er tegen eind volgend jaar staan”, zegt woordvoerder Ann Maes aan HLN. Er kan evenwel nog beroep worden aangetekend en door de coronapandemie treden mogelijk vertragingen op.

De supermarkt komt deels op de locatie van de bestaande Brico op de site. Het huidige pand van de doe-het-zelfketen wordt gesloopt en in de plaats zal een nieuwbouw verrijzen, dat nog maar half zo groot wordt. Momenteel heeft Brico er immers een drive-in, maar die blijkt niet rendabel genoeg te zijn en wordt dus geschrapt.

LEESTIP >>> Albert Heijn breidt bezorggebied thuisleverdienst opnieuw uit

Eigenaar Redevco pakt ondertussen ook het hele retailpark aan. Boven de nieuwe Brico-vestiging komt nog een tweede bouwlaag, waar kantoren en twee handelszaken een plaatsje krijgen. Er is sprake van een fitness en een horecazaak. De andere aanwezige winkels, meer bepaald Media Markt, E5 Mode en Auto 5, krijgen eveneens een make-over: de voorgevels worden vernieuwd om het park een meer uniforme uitstraling te geven.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis