Registreren

Albert Heijn breidt bezorggebied thuisleverdienst opnieuw uit

Bezorgdienst Albert Heijn aan huis komt nu ook naar West-Vlaanderen. Om de snelle groei van zijn online verkopen te ondersteunen, opent de Nederlandse supermarktketen bovendien een achtste e-fulfilmentcentrum in Roosendaal.

1 op 2 huishoudens

Afgelopen zomer breidde Albert Heijn zijn bezorggebied in België al eens uit naar 400.000 bijkomende gezinnen, wat toen een verdubbeling was. Sindsdien kunnen onder meer de inwoners van Leuven, Gent en Aalst hun boodschappen thuis laten leveren.

Vandaag kondigt de supermarktketen een nieuwe uitbreiding aan naar onder andere Brugge, Knokke, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Waregem. Vanaf nu zullen 1,4 miljoen huishoudens van de bezorgdienst gebruik kunnen maken. “Ik vind het mooi te zien hoe onze Vlaamse klanten Albert Heijn omarmen”, zegt CEO Marit van Egmond. “Daarom groeien we snel met Albert Heijn aan huis: één op de twee huishoudens in Vlaanderen kan vanaf nu hun boodschappen bij ons bestellen.”

LEESTIP >>> Online stuwt Ahold Delhaize naar ongekende hoogten

Thuisbezorging blijft groeien

In Nederland bouwt de retailer intussen AH Compact verder uit naar de regio Noord-Brabant. Die gratis bezorgdienst voor kleinere huishoudens (één of twee personen) werd een jaar geleden gelanceerd en is een groot succes. In meer dan vijftig Nederlandse steden is de service nu beschikbaar.

De snelle groei van de thuisbezorging betekent ook dat er bijkomende capaciteit nodig is. Morgen opent Albert Heijn een achtste Home Shop Center in Roosendaal. Het pand van 23.000 m² kan 40.000 bestellingen per week verwerken. In het nieuwe distributiecentrum kunnen een duizendtal mensen aan de slag.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis