Heytens - 2022

Regering schiet tot twee maanden huur voor

De Vlaamse regering is akkoord om tot twee maanden huur voor te schieten voor handelaars en horecazaken, op voorwaarde dat de verhuurders zelf een à twee maanden huur laten vallen.

Fifty-fiftydeal

Handelaars en horeca-ondernemers die door de coronamaatregelen verplicht hun zaak moesten sluiten, kunnen tot twee maanden huurgeld lenen van de Vlaamse overheid. Dat maakt de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV bekend, die ook andere corona-steunmaatregelen voor ondernemers voorziet.

Voor “ondernemers die hun handelshuur niet meer kunnen betalen” zal de overheid maximaal twee huurperiodes voorschieten. Er is wel een belangrijke voorwaarde: de verhuurder van het pand moet zelf wel de huurgelden van april of mei kwijtschelden. In dat geval legt PMV via een lening “geld op tafel voor de huur van de twee volgende maanden”, klinkt het.

De regeling is geldig vanaf april en de huurders kunnen via het systeem maximaal 25.000 euro lenen. Ze krijgen vervolgens 18 maanden om het bedrag terug te betalen, aan een een rente van 2%. De terugbetaling begint na zes maanden te lopen.

Om de aanvraag te doen, kunnen de bedrijven bij de banken terecht. Momenteel is er wel alleen nog maar een principiële goedkeuring van de Vlaamse regering: de modaliteiten moeten nog worden uitgewerkt. Er kunnen dus nog geen aanvragen worden ingediend.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis