Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Raison Home : Jean-Marc Lemoine-Melin : van de liftensector naar de keukensector

Jean-Marc Lemoine-Melin heeft een lange carrière achter de rug in de liftensector waarin hij zijn talenten en zijn technisch-verkoopopleiding heeft kunnen uitoefenen. Het is altijd zijn plezier geweest om in een bedrijf op mensenmaat te werken met een beleid klantbeleving en kwaliteit van de dienstverlening.

Het vooruitzicht van interne reorganisatie en strategische veranderingen, gecombineerd met een persoonlijke bevraging bij de nadering van 50 jaar, bracht Jean-Marc ertoe na te denken over een radicale verandering van professionele koers om met passie zijn 2e professionele halftime te leven.

Resultaat. In juni nam hij de beslissing om zijn bedrijf op te richten door met zijn Raison Home-franchise te starten. In september begint hij aan zijn initiële opleiding en half oktober begint hij aan zijn nieuwe leven als Home Designer, op zoek naar zijn eerste vooruitzichten en zijn eerste projecten.

Jean-Marc, in een paar maanden tijd is je leven totaal veranderd: hoe heb je deze omwenteling ervaren?

Sterker nog, het is best leuk. Ik was niet meer gelukkig in een baan die niet meer paste bij mijn waarden en doelen. Het was dus duidelijk dat ik iets anders wilde doen. Het nemen van de ondernemersstap leek mij verleidelijk, maar een zeer belangrijke beslissing. En uiteindelijk was de beslissing makkelijker te nemen dan ik had gevreesd.

Waarom ?

Ik zou reageren door de dynamiek van discussies met de Raison Home-franchise. Ik had in mijn hoofd duidelijk gemaakt dat ik het niet alleen wilde doen. Vandaar mijn interesse in de franchisewereld. Ik benaderde Raison Home, omdat ik werd aangetrokken door de wereld van habitat en hun zeer onderscheidende concept. Sinds mijn eerste gesprek met Pierre zijn alle stappen in het proces van het nemen van de beslissing die ik moest nemen volledig aan mij uitgelegd en de realiteit kwam volledig overeen met wat mij was verteld. Al mijn vragen zijn beantwoord, met absolute transparantie. Het was erg geruststellend.

En heel natuurlijk vielen de puzzelstukjes in elkaar en tekenden we de franchiseovereenkomst.

LEES >>> Raison Home : hoe vindt u uw klanten?

En hoe is het sindsdien?

De dynamiek gaat door. Ik heb eerst 6 weken training gevolgd om alle aspecten van mijn nieuwe baan te leren kennen. Het was super intensief en het is gewoon gek hoeveel ik heb geleerd. Tijdens mijn opleiding heb ik mijn prospectie kunnen voorbereiden en mijn communicatie kunnen lanceren. Zozeer zelfs dat toen ik mijn opleiding verliet, ik al mijn eerste afspraken had en ik mijn eerste verkoop kon doen in mijn eerste maand van activiteit. Vandaag heb ik ongeveer 30 contacten gelegd en heb ik al meer dan 15 openstaande aanbiedingen. Alle etappes volgen elkaar perfect op.

Hoe zou u uw begin als franchisenemer van Raison Home samenvatten?

Ik leef wat ik wilde ervaren. Ik word elke ochtend weer wakker met de banaan. Ik leer, ik daag mezelf uit, ik boek vooruitgang en ik zie de resultaten. Ik hou van de zeer rijke uitwisselingen die ik met klanten heb om me samen voor te stellen hoe hun nieuwe leefomgeving eruit zal zien. Ik neem mijn leven als zelfstandig ondernemer volledig op me en tegelijkertijd sta ik nooit alleen met de permanente ondersteuning van de Raison Home franchise. Ik heb nog genoeg uitdagingen voor me, maar de start is veelbelovend. Ik heb geen seconde spijt van de beslissing die ik heb genomen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis