Coldwell Banker - April

Pizzaketen Loola breidt uit ondanks de crisis

De crisis lijkt geen vat te hebben op pizza- saladeketen Loola. Als alles volgens plan verloopt, komt er nog dit jaar een vijfde restaurant in Brussel.

Canada

Het eerste Loola-restaurant in België werd in juni 2019 geopend door Olivier Dumelie en zijn zakenpartner. Naast pizza’s verkoopt de keten ook salades. Het concept komt oorspronkelijk uit Canada.

Intussen telt de keten 4 vestigingen in ons land. In normale omstandigheden, dus buiten Covid-19, verkopen ze samen 195.000 à 200.000 pizza’s en zo’n 75.000 salades per jaar, schrijft L'Echo. Nu zijn de restaurants uiteraard gesloten. Twee vestigingen zijn wel heropend voor afhalingen en leveringen.

Groeiplannen

De coronacrisis staat de expansieplannen van Dumelie en zijn partner, die een investeringsfonds beheert, evenwel niet in de weg. Binnen drie jaar wil het duo aan het hoofd staan van een vijftiental restaurants in België, hetzij rechtstreeks uitgebaat, hetzij in franchise.

Momenteel vertegenwoordigt Loola een investering van 4 miljoen euro. Als de onderhandelingen over een nieuwe locatie succesvol verlopen, zal Loola naar verwachting 800.000 euro investeren. Het nieuwe restaurant zou 300 m² groot worden.

In de nabije toekomst wil de keten kijken naar "triple A-locaties" in steden als Antwerpen, Gent of Luik, ook al zijn ze zeer duur. Plannen voor restaurants binnen winkelcentra zijn er niet, aangezien die vooral overdag veel volk aantrekken.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis