Kvik - April

Pets Place komt naar België

Pets Place steekt de grens over naar België met de opening van een eigen webshop. De keten van dierenspeciaalzaken ziet ook potentieel om er later nog fysieke winkels te openen.

10 miljoen euro in België

Pets Place opent een webwinkel voor de Belgische markt, nadat de Nederlandse keten van dierenwinkels in het land al succes kende via de verkoop op bol.com. Sinds twee jaar zijn de producten ook op het platform te bestellen, en dat zou volgens Emerce tot de oversteek hebben geleid.

In eerste instantie wordt de Belgische webshop “gewoon” in de Nederlandse versie gelanceerd, maar de retailer heeft de ambitie om de content en teksten op de site nog aan te passen aan de Vlaamse taal en markt. Al in het eerste jaar rekent Pets Place op een omzet van zo’n 4 miljoen euro. De verkopen via bol.com in België zijn naar verwachting goed voor nog eens 6 miljoen euro daarbovenop.

De Belgische webshop is mogelijk ook een voorbode voor een fysieke uitrol: de keten overweegt nu al om later fysieke vestigingen te openen, bericht Emerce. Het buurland zou ook een opstapje zijn voor een verdere Europese expansie. Pets Place groeit namelijk sterk: terwijl de omzet vorig jaar op 180 miljoen euro afklokte, gaat het bedrijf dit jaar uit van 250 miljoen euro inclusief wholesale.

 


Reageren


Reacties

  • Katleen De Kinder

    Gelieve mij op de hoogte te houden van de eventuele fysieke uitrol mogelijkheden aub.

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis