Burger King - Leuven / Ninove - 08/02-08/03/2021

Oprichter krijgt Orchestra Prémaman opnieuw in handen

Pierre Mestre, de oprichter van Orchestra Prémaman, krijgt zijn babyketen na een gerechtelijke sanering weer in handen. Dat is goed nieuws voor de Belgische poot van het bedrijf, waarvan de activiteiten behouden blijven.

Met de steun van leveranciers en franchisenemers

Orchestra Prémaman vecht al een hele tijd voor zijn overleven, na tegenvallende resultaten waar dan ook nog eens de coronacrisis bovenop kwam. Het bedrijf vroeg in april de gerechtelijke sanering aan en ging op zoek naar investeerders of overnemers. Een overnemer vond de retailer uiteindelijk dicht bij huis: oprichter Mestre betaalt 35,5 miljoen euro om het bedrijf weer in handen te krijgen, via de nieuwe vennootschap Neworch. Mestre heeft daarbij de steun van een aantal leveranciers, franchisenemers en kaderleden die mee in het kapitaal stappen.

Voor de Belgische medewerkers van de keten is de doorstart goed nieuws: de enige andere overnamekandidaat, de Saoedische groep Al-Othaim, wilde de Belgische activiteiten namelijk stopzetten. Het sociaal comité van Orchestra Prémaman heeft wel al aangekondigd dat het in beroep gaat: "het is wat te makkelijk om een bedrijf over te nemen dat men zelf in de problemen heeft gebracht", vinden de vakbonden.

Mestre wil met de keten actief blijven in België, Cyprus, Frankrijk, Griekenland, Luxemburg, Marokko, Spanje en Zwitserland. Hij plant om 430 winkels te behouden, waarvan 257 in Frankrijk en 20 in België. In totaal rekent de groep erop dat 3769 van de 4520 banen gered zullen worden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis