Registreren

Open uw eigen LE TANNEUR winkel, het elegante en prestigieuze lederwarenmerk

LE TANNEUR bedenkt, ontwerpt en vervaardigt al sinds 1898 leren tassen en accessoires. Dit maakt het één van de meest prestigieuze lederwarenmerken die in de 19e eeuw startte samen met Louis Vuitton en Hermès.

Edele en essentiële stukken die de tand des tijds doorstaan

Als expert in liefde voor kleine lederwaren, degene die je het dichtst bij je draagt ​​en die uiterst nauwkeurig werk vereisen, besteedt LE TANNEUR bijzondere aandacht aan mooie materialen en afwerkingen. Van volnerfleer tot de delicatesse van een gesp, het merk spaart geen detail.

LE TANNEUR straalt de wens uit om een ​​tijdloos lederwarenmerk te zijn: vanaf de jaren 80 ontwikkelde LE TANNEUR haar assortiment lederwaren voor vrouwen, daarvoor was het merk vooral gericht op een mannelijk publiek, met een assortiment schooltassen voor alle schoolkinderen in Frankrijk en België; de beroemde Tann's tas.

Frédérick Temmerman, hoofd van het merk voor België, Luxemburg en Zwitserland, legt de laatste jaren uit: "LE TANNEUR heeft niet alleen het volledige assortiment, maar ook haar verkoopbeleid volledig herzien". "Met het verdwijnen van multimerken winkels gespecialiseerd in lederwaren wilden we exclusieve winkels openen.

Na de terroristische aanslagen van 2015 en meer recentelijk de Covid-crisis kregen we te maken met veranderingen in het koopgedrag en vandaag gaan we terug naar goede tijden. Het is om deze reden dat onze doelstelling is om ons te vestigen in Vlaanderen, de eerste doelstad is Antwerpen en we blijven natuurlijk openstaan ​​voor andere ontwikkelingsmogelijkheden."

Waarom is het merk minder gekend in het Nederlandstalige deel van het land?

"Onze producten zijn vaak al jaren verkrijgbaar in multi-brand stores in de belangrijkste Vlaamse steden; met hun verdwijning hebben we onze werkwijze en distributie herzien.

LE TANNEUR is een teken van elegantie, zonder franjes, en gaat meteen ter zake door tassen, accessoires en kleine lederwaren voor mannen en vrouwen van zeer fijne kwaliteit aan te bieden. Onze collecties bevatten hele mooie klassieke kleuren, zwart, cognac of marineblauw, maar ook meer trendy kleuren zoals geel, groen, oranje, poederroze...

We pronken met klassiek-chique modellen die in elk seizoen en bij elke gelegenheid kunnen worden gedragen en blijven ook zeer gespecialiseerd in modellen voor mannen."

Wat zijn de voordelen om deel uit te maken van een franchisenetwerk als LE TANNEUR?

"We zijn op zoek naar investeringspartners, je hoeft niet echt ervaring te hebben met luxe", legt Frédérick uit, maar je moet wel van schoonheid, kwaliteit, Franse elegantie houden en van onze producten houden. Al onze franchisenemers zijn opgeleid door het merk op het hoofdkantoor, in Parijs, gevestigd in een prachtig 18e-eeuws herenhuis, op een steenworp afstand van de Madeleine.

Tijdens deze trainingen behandelen we natuurlijk het commerciële aspect, maar ook en vooral de fabricage van de artikelen, de herkomst van het leer en de kennis van de verschillende kwaliteiten ervan. Je kunt een product niet verkopen als je niet weet hoe het gemaakt is.

Vanuit intern organisatorisch oogpunt werkt LE TANNEUR met een automatisch herbevoorradingssysteem dat realtime rekening houdt met de verkoop. Voor het financiële aspect blijft het percentage voor de franchisenemer ongewijzigd en dit het hele jaar door, of het nu een verkoopperiode is of niet. Aan het einde van elke collectie wordt onverkochte voorraad teruggenomen en dit verkoopbeleid is identiek voor alle winkels. Dit is één van de belangrijkste voordelen die we kunnen bieden."

LE TANNEUR biedt een luxueus en modern winkelconcept, opgebouwd uit natuurlijke houten elementen en refererend aan het begrip "atelier".

U hebt onlangs een winkel geopend in Luxemburg, hoe zijn de eerste resultaten?

"Echt geweldig! Afgelopen weekend was bijvoorbeeld uitzonderlijk qua omzet.

De winkel in Luxemburg is gevestigd in het chique winkelcentrum City Concorde in Bertrange, het is erg mooi en gelegen op een toplocatie.

We hechten veel belang aan de keuze van de locaties, het is voor ons evident: als de winkel goed geplaatst is, zullen er bezoekers zijn en dus verkoop...

Ik nodig diegenen die geïnteresseerd zijn om ons netwerk te vergezellen in dit grote avontuur uit om onze winkel in Bertrange of één van de dertigtal winkels in Frankrijk te bezoeken, net zoals ik doe sinds meer dan 25 jaar, en ze zullen overtuigd zijn van onze kwaliteit en rendabiliteit van ons franchiseconcept."


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis