Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Ondernemen vanuit huis? Check deze tips!

Eigen zaak vanuit huis starten?

Een onderneming runnen vanuit huis is in sommige gevallen ook mogelijk zonder bedrijfspand. Een eigen zaak vanuit huis kan vooral bij diensten concepten, maar houd wel rekening met de volgende zaken... Franchise.be helpt vooruit!

1. Verzekering

Een privé-inboedelverzekering is er niet voor bedrijfsmiddelen dan wel doeleinden, ook al staan deze in jouw eigen huis. Dus overweeg of een aparte zakelijke verzekering nodig is. 

2. Bestemmingplan

Een huis is in eerste instantie bedoeld om te wonen. Om een bedrijf aan huis te beginnen, is toestemming van de gemeente nodig. Over het algemeen wordt een toestemming voor bepaalde branches eerder verleend. En houd daarbij rekening met het volgende:

  • Je mag slechts een deel van de woning, bijvoorbeeld de studeerkamer, voor bedrijfsactiviteiten gebruiken.
  • Je mag geen overlast veroorzaken met de werkzaamheden.
  • Er mogen geen klanten naar het woonhuis komen.

3. Belasting

Eveneens is het belangrijk om rekening te houden met de veranderingen voor inkomstenbelasting en btw-afdracht. Denk daarbij aan het splitsen van de woning in een woon- en bedrijfsgedeelte. Huren? Check eerst de huurovereenkomst erop na. Ben je zelf de eigenaar en heb je een hypotheek? Kijk dan naar de bepalingen in de hypotheekovereenkomst.

4. Rekening

Als ondernemer ben jij verplicht om een zakelijke boekhouding en administratie bij te houden. Grotere bedrijven hebben hier aparte afdelingen voor of besteden het uit, maar als starter kun jij er ook voor kiezen om het zelf te doen. Een eenvoudige manier om te voorkomen dat privé- en zakelijke administratie hopeloos door elkaar gaan lopen, is om een zakelijke rekening te openen wanneer jij met jouw onderneming start.

5. Werkplek

Wat is de beste kamer om te gaan werken? Idealiter is er voldoende licht en kun je zonder afleiding aan de slag. Zorg sowieso voor een werkplak waar jij op de voor jou meest geschikte manier aan de slag kan. Wonen er meerdere mensen in huis? Spreek dan samen duidelijke regels af. Bijvoorbeeld: Wanneer de deur van de werkkamer dicht is, wil ik niet worden gestoord.   

6. Online

Een algemene tip voor het starten van een onderneming: als kersverse ondernemer wil jij natuurlijk online gevonden (kunnen) worden. Daarbij horen een website, Social Media en ook niet onbelangrijk: een vermelding op Google Maps. Via Google Mijn bedrijf Meld jij eenvoudig jouw bedrijf aan.  Een voordeel van Franchise ondernemer is dat de franchisegever u hierbij begeleidt.

7. Businessplan 

En uiteraard; schrijf een Businessplan. Wat is de markt welke jij wilt gaan bedienen en is er überhaupt voldoende vraag naar jouw product of dienst? Hier biedt franchising daar weer een oplossing gezien het concept zich reeds meerdere malen heeft bewezen.

Franchiseconcept vanuit huis

Er zijn tal van franchise opportuniteiten die toelaten, de ondernemer met een beperkte investering en risico zijn eigen zaak op te starten. Hieronder enkele voorbeelden.

RAISON Home: Onze Home Designers delen een unieke Home shopping experience met hun klant. In plaats van hem in een show-room te ontvangen! In de huiselijke omgeving wordt geluisterd naar de noden van de klant en samen met hem het project van zijn droomkeuken opgemaakt. Meer informatie over RAISON Home

Word Options : World Options is wereldwijd actief en heeft lucratieve contracten gesloten met grote vervoerders als TNT, DPD, DHL, etc. Hierdoor biedt World Options transport oplossingen voor de klanten tegen uiterst scherpe voorwaarden. Meer informatie over world options


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis