Joyn - September/November 2023

De voordelen van een franchisenemer

Franchise all the way! Maar waarom? Omdat starten als franchisenemer minder risicovol is (kan zijn), met name in bepaalde branches. Daarnaast kent een franchiseformule vele voordelen. En welke dat zijn? Franchise.be zet enkele voordelen voor u op een rij.

  • Een vliegende start? Als franchise-ondernemer kunt u profiteren van de naamsbekendheid van de franchisegever. Hierdoor hoeft u niet eerst te investeren in marketingacties, maar kunt u zich direct richten op uw business en business doen.
  • Over marketingacties gesproken... vergeet u niet stil te staan bij uw opening? Een feestelijke opening is altijd winning.
  • Normaal gesproken wordt de overige marketing van het franchise-merk regionaal geregeld. Is dat zo; top! Waarom? Hierdoor hoeft u zich alleen bezig te houden met ondernemen en uw franchise tot een succes te maken!
  • Onthoud wel: franchise is niet alleen maar meeliften op bestaand succes (het merk), maar vergt ook ondernemerschap.
  • Doordat de franchisegever u veel uit handen neemt, zoals administratie, maar ook marketing (reclame) en inkoop, heeft u tijd om u haast volledig om ondernemen te richten. Dus ga het ondernemerschap niet uit de weg!
  • Ofwel: de franchiseformule heeft al naam gemaakt, maar als franchisenemer hoort u het (uw filiaal) nog waar te maken.
  • Ondanks de landelijke reclame, is het geen straf om eens te investering in lokale marketing. Heeft u weleens gedacht aan het sponsoren van de plaatselijke sportclub? Immers, uw klanten bevinden zich veelal daar.
  • Begeleiding, cursussen en andere hulpvormen zijn een fijne bijkomstigheid van een franchise-onderneming. En maak daar gebruik van! Ontwikkel en blijf ontwikkelen. Immers, de franchisegever ziet u ook graag slagen, want naast uw financiĆ«le bijdrage is het tevens in het belang van de franchisegever om uw filiaal tot een succes te brengen!
  • Als franchise-ondernemer profiteert u van schaalvoordelen zoals een goedkopere inkoop. Ideaal! Hierdoor heeft u een grotere marge op uw producten.

Lees hier MEER voordelen voor franchisenemer en de franchisegever


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis