Tijd voor vernieuwing

Linkeroever, met z’n mooie uitzichten en toffe wandelpaden heeft er sinds 11 april een volledig vernieuwde Spar Colruyt Group-winkel bij. De vertrouwde Spar Linkeroever, centraal gelegen in de Gloriantlaan 24, heropende na een ruime maand verbouwingswerken. “De winkel was toe aan een grondige renovatie”, legt zelfstandig ondernemer Pieter Kuypers uit. “We zijn hier al meer dan 12 jaar, maar het gebouw zelf is nog ouder en had zijn beste tijd gehad. We hebben het pand ernaast kunnen bij kopen en zagen dit dan ook als het ideale moment om meteen de hele winkel onder handen te nemen.” 

Familiebedrijf

Spar Linkeroever is een echt familiebedrijf, met aan het hoofd van de winkel de gebroeders Kuypers: Johan, Pieter en Daniël. In 2005 namen ze de Spar-winkel in Loenhout over. Ruim zes jaar later, in 2011, kwam de huidige winkel op Linkeroever erbij. “Johan en Daniël zijn ook allebei slagers die hun vak tot in de puntjes kennen”, zegt Pieter. “Bij ons geen gebrek aan ervaring, dus.”

Het team van Spar Linkeroever bestaat uit een hechte ploeg van 8 medewerkers die de kneepjes van het vak goed onder de knie hebben. “Het zijn allemaal mensen uit de buurt, die ondertussen al goed gekend zijn bij onze klanten,” voegt hij toe.

Johan en Daniël zijn ook allebei slagers die hun vak tot in de puntjes kennen.

Fijnere winkelervaring

De vernieuwde Spar Linkeroever volgt het concept van de nieuwste generatie Spar Colruyt Group-winkels, waar winkelgemak voorop staat. Er is meer aandacht voor vers, lokaal en duurzaam. “De indeling is totaal anders”, vertelt Daniël. “Er is meer plaats voor traiteursgerechten, vers vlees, charcuterie en kaas. De groenten- en fruitafdeling werd bovendien uitgebreid.”

Op seizoensproducten werd er natuurlijk ook ingezet. “We halen aardbeien en asperges rechtstreeks van de teler”, vertelt Johan. “Onze desserts halen we bij een hoevewinkel in Kalmthout, die ambachtelijke dessertjes maakt.”

Spar Linkeroever is vanaf nu ook open op zondagvoormiddag. “Ideaal voor wie op zondagochtend wil genieten van heerlijk verse koffiekoeken of pistolets”, zegt Johan. In de vernieuwde bakkerij gaan ze volop voor de gekende hoge kwaliteit, met een ruimer aanbod dagvers brood en banket.

Ook langs de buitenkant kreeg de winkel een make-over. De buitengevel en het dak werden vernieuwd en beter geïsoleerd. “Door meer en nieuwe vensters en door lichtkoepels in het nieuwe dak komt er nu meer daglicht binnen”, zegt Pieter. “Da’s altijd fijn, toch?”

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “Buiten betere isolatie voor de hele winkel, doen we nu ook aan warmterecuperatie via onze koeling. De koelmeubels hebben deurtjes, wat veel energiezuiniger is”, verduidelijkt Pieter. De winkel gebruikt bovendien ledverlichting en er werden zonnepanelen geplaatst.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?