Kun je wat vertellen over je leven voordat je lid werd van de CAVAVIN-familie? Wat bracht je ertoe om een carrière in de wijnindustrie te overwegen, en hoe ontdekte je de kans bij CAVAVIN?

Ik heb een carrière gehad gericht op verkoop, en in 2005 heb ik een advies- en managementtrainingsbureau opgericht, gespecialiseerd in klantrelaties, waar ik 17 jaar actief was (voordat ik de winkel opende). Wijn is altijd mijn passie geweest, en ik wilde een nieuw ondernemersproject starten. De wijnindustrie diende zich natuurlijk aan. Ik kwam niet uit de wijnwereld en had geen specifieke connecties. Dus ik keek vanzelf naar franchise. Ik heb verschillende concepten onderzocht en koos voor CAVAVIN.

Welke factoren waren voor jou het belangrijkst bij het besluit om je bij CAVAVIN aan te sluiten? Was er een specifiek aspect van het merk of het bedrijfsmodel dat bij je resoneerde?

Het is een franchisegever die echte, alomvattende ondersteuning biedt, vanaf het begin tot aan de opening, en gedurende onze samenwerking. Ik ben open en positieve mensen tegengekomen. Dat was heel belangrijk voor mij. Bovendien is het een familiebedrijf; ik kom uit die familiecultuur, en ik voelde me er meteen mee verbonden.

In de competitieve wereld van franchising en onafhankelijke modellen, wat maakt CAVAVIN volgens jou uniek? Hoe heeft deze uniciteit bijgedragen aan je succes als franchisenemer?

CAVAVIN staat dicht bij zijn franchisenemers, en dat is belangrijk voor mij. De franchise biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met specifieke wijnmakers te werken. Aangezien ik me in een wijnregio bevind, stelt dit me in staat om aan de eisen van mijn klanten te voldoen.

Neem ons mee door de tijdslijn vanaf je eerste contact met CAVAVIN tot de grote opening van je winkel. Hoe heb je het proces ervaren, en waren er memorabele momenten of uitdagingen?

De uitwisselingen vonden plaats in 2021, en vanaf het begin voelde ik dat de ondersteuning waardevol zou zijn. En dat was het ook. De ontwikkelingsmanager kwam drie keer naar Perpignan om locaties met mij te verkennen, de stad en haar omgeving "te voelen". Hij gaf ook advies voor mijn zoektocht naar een pand, bijvoorbeeld. Nadat de locatie was gevonden, begon het proces echt vorm te krijgen. Ik ging naar Guérande en bracht een hele dag door in de flagship store in La Baule. Dat was ook cruciaal voor mij. Als ik een memorabel moment zou moeten kiezen, zou het de inauguratie zijn. Dat was in februari 2022, met ongeveer honderd mensen: de helft binnen en de helft buiten. Het waren ontmoetings- en uitwisselingsmomenten... kortom, alles wat ik leuk vind.

Terugkijkend op je eerste jaren van exploitatie, wat waren de belangrijkste lessen die je hebt geleerd? Zijn er ervaringen die opvallen als cruciaal voor het vormgeven van je aanpak in het runnen van een CAVAVIN-winkel?

Een wijnhandelaar zijn gaat over nabijheid, luisteren, adviseren... en natuurlijk verkopen. Kennis is belangrijk, knowhow is essentieel, en de manier van zijn is onmisbaar. Bovendien heb ik persoonlijk geleerd over het belang van voorraadbeheer. Persoonlijke betrokkenheid moet sterk zijn, en men mag niet vergeten dat we plezier verkopen...

Welk advies zou je bieden aan personen die overwegen om CAVAVIN-franchisenemers te worden of de wijnindustrie te betreden via franchising? Zijn er belangrijke inzichten die je wenste dat je had geweten toen je begon?

Advies... het is moeilijk. Een van de vragen die je jezelf moet stellen is: Ben ik klaar om koopman te worden en te leven met de beperkingen van dit beroep? Dan is het belangrijk om jezelf op te leiden, duidelijk te zijn over je sterke en zwakke punten. Een ander punt is om constant van leren en ontdekken te houden. Ten slotte, van contact en mensen houden.

Vooruitkijkend, wat is je droomdoel voor de komende vijf jaar binnen het wijnberoep en je rol als CAVAVIN-franchisenemer? Zijn er specifieke mijlpalen of prestaties waarnaar je streeft?

Mijn doel voor deze periode is drievoudig: mijn winkel laten groeien, werkgelegenheid veiligstellen en een tweede winkel openen.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?