"We combineren onze expertise in hernieuwbare energie, mobiliteit en winkelervaring om een unieke klantervaring te creëren voor gebruikers van elektrische auto's", vatten Sven Dochez, Q8's directeur van levering & innovatie, en Jan Caerts, Storm's CEO, samen in een persbericht dat maandag laat werd gepubliceerd. Als onderdeel van hun partnerschap zijn de twee bedrijven van plan om tot 200 snellaadstations te bouwen op nieuwe "zichtbare" en "gemakkelijk toegankelijke" locaties. Elk station zal minstens 10 tot 16 oplaadpunten hebben met een capaciteit tot 400 kW. Een gemiddelde auto met een batterij van 50 kWh zal in 15 tot 20 minuten tot 80% kunnen worden opgeladen, aldus Storm en Q8, die preciseren dat hun stations 100% hernieuwbare energie van Belgische oorsprong zullen leveren.

Winkels en restaurants

Automobilisten zullen echter van deze wachttijd kunnen profiteren om ter plaatse "boodschappen te doen, koffie te drinken en een hapje te eten", aangezien veel van de toekomstige stations uitgerust zullen zijn met winkels en restaurants. "We breiden het gemaksconcept dat we kennen van de Q8 stationswinkels uit naar de Q8 elektrische snellaadstations," legt Sven Dochez uit. Q8 baat momenteel meer dan 465 tankstations en een netwerk van meer dan 120 Shop & Go buurtwinkels uit in België, in samenwerking met Delhaize en Panos. "We zullen dus echte full-service snellaadstations uitbaten", vervolgt de directeur Supply & Innovation. "We zijn ervan overtuigd dat dit een groot verschil zal maken voor de ervaring en het comfort van onze klanten die elektrisch rijden. In detail: de helft van de stations zal een eigen winkel hebben en een assortiment broodjes en koffie aanbieden, dankzij de samenwerking met Delhaize en Panos, terwijl een kwart ook een fastfoodrestaurant zal hebben.

"Onze ambitie is om verder uit te rollen in andere landen"

Storm en Q8 verwachten dat de uitrol zal beginnen in de zomer van 2024 en zal doorgaan in een gestaag tempo van 40 nieuwe locaties per jaar. Q8 zal de snellaadstations exploiteren via erfpachtcontracten met Storm, dat verantwoordelijk zal zijn voor de ontwikkeling en bouw. Volgens de twee bedrijven vertegenwoordigen deze projecten een verwachte investering van €250 miljoen. "In eerste instantie zullen we ons concentreren op België, maar onze ambitie is om de uitrol in andere landen voort te zetten. Nederland, waar Q8 aanwezig is met Tango electric, is een mogelijkheid, net als Luxemburg", besluit Sven Dochez.
Nieuws
vandelanotte logo png.png
Hervorming van de investeringsaftrek vanaf 2025 Lees meer
sodalis logo.png
Nieuw bedrag kilometervergoeding vanaf 1 april 2024 Lees meer
Eerste Belgische winkel Circle K geopend Lees meer
Wouter Kolk vertrekt bij Ahold Delhaize Lees meer
Carrefour Market vervangt Smatch in Zeveneken Lees meer
Monoprix trekt de kaart van het funshoppen in Waterloo Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

The choice is yours Net als andere websites, houden we ook van cookies. De cookies die we gebruiken dienen voornamelijk om jouw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken ook cookies omdat we graag meten hoe onze website wordt bezocht. We plaatsen deze cookies alleen wanneer je voorafgaande toestemming hebt gegeven.