Registreren

Hoe komt het dat Google Maps niet meer werkt op je (franchise) website?

Google maps is interessant voor de website bezoekers en wordt door vele (franchise) websites gebruikt. Hoe kan het toch dat Google Maps niet meer zichtbaar is op je website terwijl dit toch altijd heeft gewerkt?

Google Maps update

Sinds juli 2018 moet je gaan betalen voor je Google Maps kaartje op je website. Het gebruik hiervan is altijd gratis geweest voor (klein) gebruik. Door middel van een unieke Google Maps API-sleutel haalde Google de informatie op. Echter is de “Google Maps API-sleutel” veranderd naar het “Google Maps Platform API-sleutel”. De (oude) Google Maps API-sleutel werkt niet meer en vanaf nu zul je de Google Maps Platform API-sleutel moeten gebruiken.

Google heeft dit afgelopen maanden doorgevoerd waardoor je steeds meer websites ziet met niet werkende Google Maps kaartjes. Niet echt gebruiksvriendelijk voor de klant die zoekt naar een bepaalde winkel locatie, het is belangrijk dat dit zo spoedig mogelijk in orde wordt gemaakt.

Tegoed per maand

Je ontvangt een tegoed per maand ($200 dollar) van Google om te gebruiken binnen het Google Maps Platform. Dus feitelijk ga je pas echt betalen wanneer je tegoed op is.

Wat zijn de voorwaarden vanuit Google?

Een Google Cloud Platform billing account gekoppeld aan een creditcard en of bankrekeningnummer.

Wat gebeurt er in praktijk?

We zien veel websites die nu nog hun Google Maps kaarten niet goed hebben staan.

Advies

Google Maps is waardevol om verkeer van je website naar je winkel(s) te sturen. Wij kunnen je adviseren op welke plekken dit het beste op je website getoond kan worden. Daarnaast is het aan te raden om de Google Maps API-sleutel te vervangen door de Google Maps Platform API-sleutel.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis