Concreet moeten alle lidstaten de richtlijn tegen 31 december 2022 hebben omgezet in de nationale rechtsorde. De richtlijn is er gekomen omdat de inkomsten die vandaag via digitale platformen worden verworven, nog vaak onbekend terrein zijn voor de fiscale autoriteiten. Dat komt omdat ze over onvoldoende informatie beschikken om de inkomsten op een juiste manier vast te stellen en te controleren. Met de DAC 7-richtlijn komt er nu een rapporteringsverplichting voor alle platformoperatoren. Vanaf 1 januari 2023 worden zij verplicht om de informatie over de verkopers en hun activiteiten op het platform te verzamelen en die te rapporteren aan de bevoegde autoriteiten.

De gerapporteerde informatie zal daarna door de bevoegde autoriteiten van de lidstaten met elkaar worden uitgewisseld. Op die manier kan iemand die vanuit Belgiƫ beroepsmatig goederen verkoopt of diensten aanbiedt op een digitaal platform en daarvan geen aangifte doet, alsnog door de Belgische fiscus in de gaten worden gehouden. Het kan hier trouwens zowel om individuen als om entiteiten (zoals vennootschappen) gaan.
Nieuws
Deconnectie Sodalis
Recht op deconnectie: wat moeten werkgevers doen? Lees meer
Provisie Vakantiegeld
Provisie voor het vakantiegeld van werknemers in 2025 Lees meer
Het inspirerende traject van Morgan bij Kiabi: van werknemer tot franchisenemer Lees meer
Geen vergunning voor Jumbo in Roeselare, wel in Dilsen Lees meer
Nieuwe Belchicken opent op Koning Astridplein in Antwerpen Lees meer
Heropening Carrefour Market Zulte: “Duurzame make-over van vloer over koelsysteem tot verwarming” Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?