Filta Environmental - Juni/Juli/Augustus

Jumbo opent in Ranst en bevestigt ambities

Met de opening van een supermarkt in Ranst staat de teller voor Jumbo in België voorlopig op zes. Dit jaar zijn nog twee openingen gepland. Hoeveel winkels er volgend jaar bij komen, is onzeker, maar het streefdoel van honderd vestigingen blijft overeind.

Lokale producten

Woensdagochtend opende de zesde Belgische vestiging van Jumbo de deuren in Ranst. De gloednieuwe winkel heeft een totaaloppervlakte van zo’n 2000 vierkante meter en stelt zo’n 70 mensen uit de streek te werk. Hij bevindt zich in het pand van een voormalige Alvo-supermarkt van de familie Francken. Die winkel was bij zijn opening in 1962 een echte pionier: het was één van de eerste zelfbedieningswinkels en ook de eerste zelfstandige supermarkt in Vlaanderen, schrijft Gazet Van Antwerpen. De familie besloot om de zaak (net als de vestiging in Deurne) te verkopen omdat de derde generatie weinig toekomst ziet in een erg concurrentieel winkellandschap.

Jumbo wil graag lokale producten in het assortiment opnemen om zo de behoeften van de lokale klanten nog beter te vervullen. “Daarom bekijken we momenteel hoe we ons huidige assortiment kunnen uitbreiden met lokale producten uit het voormalige Francken assortiment”, zegt filiaalmanager Jelle van Gansen. Er zijn al verschillende producten die in aanmerking komen voor de uitbreiding van het assortiment in Ranst. “We verlekkeren ons onder andere op de broden van Patroba en het water van Ordal, die vanaf begin volgend jaar in de winkel zullen liggen. We hopen snel nog meer producten aan ons assortiment te kunnen toevoegen.”

Ambitie blijft overeind

Hoewel de lancering van Jumbo op de Belgische markt werd vertraagd door de coronapandemie, beschouwt de Nederlandse supermarktketen zijn eerste jaar in België toch als succesvol gezien de omstandigheden, zegt algemeen directeur Peter Isaac naar aanleiding van deze opening aan persagentschap Belga. Dat vier van de zes bestaande Jumbo-winkels zich in de provincie Antwerpen bevinden is toeval, volgens hem: het bedrijf heeft veel projecten lopen in heel Vlaanderen. Dit jaar worden er nog twee winkels geopend, in Hasselt en Beveren, zodat de keten het jaar zal afsluiten met acht Belgische winkels.

LEESTIP >>> Officieel: Jumbo komt (eindelijk) naar Bree

“Een goed resultaat gezien de omstandigheden" zegt Peter Isaac. "Belangrijker nog, de klanttevredenheid in de individuele winkels is hoog. We zien dat veel klanten kiezen voor Jumbo voor hun belangrijkste aankopen." Hoeveel winkels Jumbo volgend jaar zal openen in België, durft de directeur niet te voorspellen, de onzekerheid is te groot. Maar de ambitie om uiteindelijk een honderdtal winkels in België te openen, blijft overeind.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis