Download Gratis uw Franchise startersgids

ixina-moeder rondt kaap 500 winkels in Saoedi-Arabië

De FBD-groep, eigenaar van keukenketens Ixina en Vanden Borre Kitchen, sloot 2021 af met 500 winkels op de teller. Daar zorgde een nieuwe winkel in Saoedi-Arabië voor.

70 nieuwe winkels in 2022

Ixina opende eind december een nieuwe keukenwinkel in Djedda, Saoedi-Arabië. Masterfranchiser Al-Essa had daarmee een mijlpaal te pakken: franchisegroep FBD heeft met de vestiging de kaap van 500 winkels wereldwijd overschreden. Jaarlijks opent de groep een vijftigtal nieuwe winkels.

De vijfhonderdste vestiging betekent zeker geen eindpunt: FBD wil de ontwikkeling over de hele wereld zelfs nog intensiveren, schrijft vakblad LSA. “Onze ambitie voor het komende jaar is om te blijven innoveren en ons netwerk in Frankrijk en daarbuiten uit te breiden, zodat we iedereen de keuken van zijn dromen en een vloeiende, omnichannel winkelervaring kunnen bieden”, zegt CEO Loïc Paitel. Concreet is het de doelstelling om in 2022 nog zeventig nieuwe winkels te openen, waarvan iets meer dan de helft binnen de Franse thuismarkt. 

LEESTIP >>> De 57e ixina franchisewinkel in België opent de deuren

De Franse FBD-groep zou de grootste keukenfranchisegever in Europa zijn en is behalve Ixina ook eigenaar van de merken Cuisines Plus, Cuisines Références en Vanden Borre Kitchen. Inmiddels is de groep op vier continenten actief en telt de keukenspecialist bijna 3000 medewerkers. Het zwaartepunt bevindt zich weliswaar in Europa, met 420 van de 500 winkels. In 2021 bedroeg de omzet 867 miljoen euro, dankzij 345 verkochte keukens per dag.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis