Registreren

Interview : van stagair tot Tryba Franchisenemer

Laurens Stammen, 26 jaar met een master in de toegepaste economie is de eerste franchisenemer in België van Tryba.

Franse marktleider Tryba en zijn eerste Belgische franchisenemer creëren een succesvolle samenwerking

Tijdens zijn studies kreeg hij de kans om stage te lopen bij dit groot bedrijf en zo een goede kennis op te bouwen van hoe alles in zijn werk gaat. Sinds september 2018 is hij officieel franchisenemer van Tryba. Het bedrijf heeft al twee vestigingen in Schilde en Hasselt. Binnenkort mogen we er nog twee verwachten in Luik en Mechelen.

Een bedrijf boordevol kwaliteiten voor de franchisenemer

Tryba stelt zich heel aantrekkelijk voor: grote naambekendheid, kwalitatieve producten en de productie ervan gebeurt in eigenhuis. Het bedrijf heeft oog voor duurzaamheid en blijft leren, innoveren en groeien op basis van kwaliteit.

Volgens Laurens zijn het die aspecten die zijn interesse voor het bedrijf sterk hebben opgewekt. Hij zag al snel het potentieel om als franchisenemer te doorgroeien.

De stap van stagiair naar Tryba franchisenemer verliep vlot dankzij de constante ondersteuning van het bedrijf.

Als stagiair was het vooral de bedoeling dat hij stapsgewijs het bedrijf leerde kennen. Het ging van administratie tot de productie van glas en de verkoop ervan. Na 1 maand had Laurens een overzicht over alle departementen en kon hij, aan de hand van een specifieke opleiding, evolueren tot een waardevolle franchisenemer.

Het profiel van de franchisenemer bij Tryba

Tryba werkt ook aan een goede toegankelijkheid tot bij de klant. Laurens is bijvoorbeeld het enige aanspreekpunt voor de klanten in België. Dit zorgt ervoor dat de communicatie onderling vlot en concreet verloopt.

Als franchisenemer heeft hij zelf ook 1 aanspreekpunt in het hoofdkantoor wat voor hem zeer handig is. Hij staat niet in voor de verkoop van de goederen, maar werkt aan alles dat na de verkoop plaatsvindt. Bijvoorbeeld: de technische opmetingen, bestellingen en alles omtrent facturatie.

De franchisenemer heeft dagelijks contact met de klanten, want het is van belang om ze goed te informeren, de plaatsing en levering te respecteren en zo verassingen te vermijden. Hij blijft ook groeien en genoeg kennis opdoen op lange termijn: het bedrijf biedt opleidingen aan die een week duren en waarin de franchisenemer verder kennis maakt met de producten en de verschillende materialen. Ook zijn er specifieke opleidingen voor de afmetingen van ramen en om de franchisenemer bekend te maken met de software waarvan Tryba gebruik maakt.

Het bedrijf zorgt ervoor dat er regelmatig communicatie is blijft advies geven op vlak van marketing en op budgettair vlak. Maandelijks komt ook een afgevaardigde van de fabriek langs die bijvoorbeeld een werf komt bezoeken en alles kort opvolgt. De franchisenemer wordt dus regelmatig bijgestaan door de franchisegever.

Interessante tips voor een succesvolle start als zelfstandige

Laurens Stammen bevestigt dat het heel belangrijk is dat de zelfstandige een bedrijf kiest die hem goed zal opvolgen. Een opleiding ter plaatse en een vlot verlopend communicatiebeleid zijn factoren die zeker in acht moeten genomen worden. Ook op financieel vlak blijft het interessant om als startende ondernemer en bedrijf te verkiezen die u daarin steunt.

Laurens kreeg bij Tryba de kans om een afbetalingsplan te sluiten voor een termijn van 5 jaar. Zo moest hij geen groot financieel kapitaal hebben voorwat de lokalen en panden betreft. De toonzalen en de inrichting ervan neemt Tryba ook voor zijn rekening. Dit zijn heel sterke punten die een groot deel van de lasten dekken en zo voor een succesvolle samenwerking zorgen.

Wenst u eveneens zoals Laurens te ondernemen met Tryba? Klik dan hier voor meer informatie over de opportuniteiten voor Tryba kandidaat franchisenemers in België.

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis