Belisol - Banner Januari/April 2022

Hema verkoopt bakkerijen aan Jumbo-bakker

Hema verkoopt haar eigen bakkerijen aan broodleverancier Bacu. De bakkerijspecialist levert nu al aan Jumbo en gaat voortaan ook aan Hema leveren – uit dezelfde bakkerijen als voorheen.

Partnership met Jumbo versterkt

De Nederlandse warenhuisketen Hema gaat haar bakactiviteiten outsourcen: de broodleverancier Bacu uit Uden neemt alle zeven bakkerijen van Hema en hun 250 medewerkers over. Volgens het persbericht blijven de bakkerijen wel exclusief voor de retailer bakken en houden alle medewerkers hun baan. Ook de recepten zouden dezelfde blijven.

Bacu was eerder de brood- en banketleverancier van supermarktketen Jumbo, waarvan de eigenaarsfamilie sinds deze zomer mede-eigenaar is van Hema. De keuze voor Bacu is dus zeker niet toevallig. “De samenwerking met Jumbo Supermarkten op het gebied van food wordt door het nieuwe partnerschap verder versterkt, terwijl beide bedrijven hun eigen producten blijven voeren. Door de bundeling van krachten ontstaat de grootste (banket-)bakkerij van Nederland”, zegt Hema daar zelf over.

LEESTIP >>> Jumbo België opent veertiende winkel en eerste franchise in Lauwe

De plannen lagen al lang op tafel: de bakkerijen dienden zelfs als onderpand bij de overname afgelopen zomer. Jumbo gaf Hema toen een lening van 50 miljoen euro, die nu wordt afgelost door de bakactiviteiten over te hevelen naar Bacu. “De verkoop maakt deel uit van de strategische focus die Hema de komende jaren aanbrengt”, luidt de uitleg: “Op deze manier kan het vakmanschap van de bakkerijen beter worden benut en kan Hema zich nog beter focussen op de verkoop van de producten.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis