Registreren

Godiva : Franchise in de kijker

Met meer dan 400 winkels in meer dan 100 landen over de hele wereld, is Godiva in 90 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijd topmerk, geroemd omwille van haar superieure kwaliteit.

Maar nog voor Godiva wereldberoemd werd, was en is het nog steeds een verhaal van een buitengewone Belgische familie wiens passie voor chocolade hen dreef tot grootse verwezenlijkingen.

Ontdek 90 heerlijke jaren van vakmanschap, innovatie en passie voor Godiva-chocolade.

In 1926 begon Pierre Draps pralines te maken bij hem thuis in Brussel, wat later zijn chocoladeatelier zou worden. Zijn zonen, Joseph, François en Pierre Jr, draaiden al van kinds af mee in het familiebedrijf. Na het overlijden van hun vader, namen zij de zaak over.

De familie was enorm geïnspireerd door de legende van Lady Godiva en vernoemden hun bedrijf naar haar. Waarden die geassocieerd worden met Lady Godiva, zoals lef, passie, vrijgevigheid en vernieuwingszin zijn vandaag de dag nog de drijfveer voor het huis Godiva.

In 1946 perfectioneerde Pierre Draps Jr. zijn meesterwerk, de ‘Truffe Originale’: een intense, donkere chocolademousse omhuld in een laagje pure chocolade en in cacaopoeder gerold. Dit meesterwerk is niet enkel voor Godiva een mijlpaal, maar ook voor de hele chocolade-industrie.

In 1968 werd Godiva benoemd tot officiële hofleverancier van het Belgische koningshuis. Een grote eer voor de chocolatier waarbij z’n rol als ambassadeur van Belgische kwaliteitschocolade bevestigd werd.

In 1972 had Godiva al verschillende internationale winkels geopend in Parijs, New York City’s Fifth Avenue en in het prestigieuze Nihonbashi Mitsukoshi winkelcentrum in Tokyo.

Vandaag gaat de reis onverminderd verder en de droom van de Draps familie blijft actueel. Godiva telt wereldwijd al meer dan 400 winkels en is aanwezig in meer dan 100 landen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis