Registreren

Engel & Völkers : op zoek naar ondernemingszin en passie voor vastgoed

Engel & Völkers werd in 1977 in Duitsland opgericht. In de loop der jaren breidde het vastgoednetwerk zich uit over heel Europa. Vervolgens betrad het de Amerikaanse vastgoedmarkt, waarmee Engel & Völkers het eerste en enige Europese vastgoednetwerk is dat hierin slaagde.

Tegenwoordig is het bedrijf in bijna heel de wereld actief. Engel & Völkers is ook al jaren te vinden in België. Het bedrijf betrad de Belgische markt in 2006 en heeft sindsdien uitgebreid tot 25 kantoren over het hele land.

Ondersteuning op nationaal niveau

Kevin Rentmeesters, afkomstig uit Brussel, begon zijn carrière in de banksector. Na een stage in de vastgoedsector richtte hij in 2014 zijn eigen vastgoedkantoor op net buiten Brussel in de groene Oostrand. In 2020 begon hij gesprekken bij Engel & Völkers, waar hij in maart van datzelfde jaar begon als supportmanager voor de Belgische en Nederlandse kantoren. Als supportmanager houdt Kevin zich vooral bezig met het ondersteunen van de franchisenemers. Dit omvat zowel marketing- als juridische ondersteuning. Hij was dus betrokken bij de onderhandelingen over nationale providers voor heel België, marketing, aanwerving, … In feite biedt hij ondersteuning op alle vlakken. 

Uitbreiding dankzij partners met passie

Naast het ondersteunen van de partners van Engel & Völkers is Kevin ook verantwoordelijk voor de uitbreiding van het netwerk. Dit betekent dat in België en Nederland nieuwe partners moeten worden gevonden die kantoren kunnen openen. Om de ideale partner te vinden is Kevin vooral op zoek naar mensen met een passie voor vastgoed en ondernemingszin. Deze twee aspecten kunnen naast elkaar bestaan, dan zorgt Kevin ervoor dat beide mensen samen worden ingezet om het te laten slagen. Als partner van Engel & Völkers treed je natuurlijk toe uit liefde voor het merk, maar uiteindelijk ben je als ondernemer verantwoordelijk voor jouw businessplan en het succes en de werking van jouw bedrijf en onderneming. 

Gebieden met veel Transactie volume 

Kevin zoekt vooral ondernemers voor de kust. Hij wil graag De Panne, Koksijde en Nieuwpoort op de kaart zetten, evenals Knokke, omdat daar een grote markt is voor tweede woningen. In Knokke zijn er voor 2021 bijvoorbeeld voor 1 miljard euro aan Transactie Volume, met als voordeel dat 90% van het cliënteel al deel uitmaakt van het binnenlandse klantenbestand van Engel & Völkers. Dit maakt de toegang tot de Belgische kustmarkt veel gemakkelijker en interessanter. Ook in Wallonië, meer bepaald in Bergen, Charleroi en Namen, is Engel & Völkers op zoek naar nieuwe partners. In deze regio's vinden veel transacties plaats en het netwerk is nog niet uitgebreid. 

LEESTIP >>> Franchisefilialen Engel & Völkers Waterloo en Nijvel zijn een echte familieonderneming

“Plug and play”, dubbele positionering en internationale markt

Het voordeel voor franchisenemers die partner willen worden van Engel & Völkers is dat het bedrijf sterk georganiseerd is. Het is in wezen een "plug and play" systeem. Aangezien het bedrijf al 45 jaar bestaat, werd er al nagedacht over de marketing, de website, de kleuren, ... Het is een systeem waarin je heel gemakkelijk kunt instappen en dat het makkelijk maakt om in de vastgoedmarkt te beginnen.

Daarnaast is de wijde markt ook een enorm voordeel voor Engel & Völkers. Het merk is niet alleen aanwezig in het hogere segment, waar zijn kennis, dienstverlening en uitbouw zich al lang hebben bewezen, maar ook in het middensegment. Deze dubbele positionering is wat Engel & Völkers uniek maakt; je vindt dit nergens anders in de vastgoedsector.

Ten derde is het een internationaal bedrijf. Het netwerk staat voor kwaliteit, service en prestaties. De kantoren zijn bijna overal ter wereld internationaal verbonden. Dit betekent dat de Belgische kantoren klanten van hieruit naar kantoren in bijvoorbeeld Spanje of Zuid- Frankrijk kunnen brengen en dat de commissie dan wordt gedeeld.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis