Delitraiteur - Oktober/November/December

Franchisefilialen Engel & Völkers Waterloo en Nijvel zijn een echte familieonderneming

De franchises Engel & Völkers in Waterloo en Nijvel zijn in handen van hetzelfde koppel en ook een ware familiebezigheid. Annick Schippers nam tien jaar geleden het filiaal in Waterloo over, samen met haar man, en intussen hebben ze er nog een franchise bij en twee bijzondere werkkrachten; hun eigen kinderen. Opvolging verzekerd en daarom ging Franchise.be even polsen hoe dat eraan toe gaat.

Waarom hebben jullie het filiaal in Waterloo overgenomen?

Het is eigenlijk begonnen toen mijn man en ik plannen hadden om naar Costa Rica te gaan, we reisden veel en we hadden daar geïnvesteerd in een stuk land. Om toch een minimale zekerheid te hebben, dachten we om eerst eens te testen of er mogelijkheid was om daar enkele franchises van Engel & Völkers te openen. Dan hadden we een huis boven ons hoofd en waren we ook zeker dat we er ook financieel konden leven. Het marktonderzoek bleek echter negatief, de markt was te klein om er echt meerdere filialen te kunnen openen en dan was het ook niet meer zo interessant.

We hadden nog maar net onze plannen opgeborgen toen Engel & Völkers terug contact opnam om ons te vragen of we gaan interesse hadden om een Belgisch filiaal over te nemen. Ik was op dat moment zelfstandige en ik was meteen verkocht voor het idee. Mijn man die wou ook heel graag de stap zetten en zo hebben we dan het filiaal in Waterloo uiteindelijk overgenomen.

Waarom kozen jullie voor Engel & Völkers om jullie Costa Ricaanse plannen te onderzoeken?

We hadden op voorhand gekeken bij meerdere bedrijven, wat ook logisch is. Maar we konden beiden ons goed vinden in het concept die ze voor de dag legden, ze zijn heel recht en transparant en dat stelde ons gerust. Toen die plannen in het water vielen en er een andere opportuniteit kwam, hebben we eigenlijk niet getwijfeld om met Engel & Völkers in zee te gaan.

Het bedrijf heeft zo een redelijk Duitse touch vinden wij, ze zijn heel strikt in het concept en dat geeft eigenlijk dat je er altijd naar terug kunt grijpen, maar ook dat je niet voor verassingen komt te staan. Wij vinden dat wel belangrijk dat wij ook op hen kunnen vertrouwen zonder altijd alle kleine lettertjes te hoeven lezen. Tegelijkertijd geven ze ook veel ondersteuning om dat concept te kunnen realiseren en dat is waarom wij in staat waren in 2014 om ook het filiaal in Nijvel onder onze vleugels te nemen natuurlijk.

Naast een nieuw filiaal, zijn ook uw kinderen in het bedrijf gestapt de afgelopen jaren, hoe verloopt dat?

Mijn jongste zoon en dochter zijn inderdaad mee in het bedrijf gestapt intussen. Dat verloopt allemaal heel vlot eigenlijk, we hebben elk een andere taak en ieder neemt dat ook heel serieus op om het te laten lukken. Mijn dochter die houdt zich vooral bezig als assistent in Nijvel, mijn zoon Marick die doet eerder de commerciële luik van beide filialen. Uiteindelijk is het ook hij die de filialen zal overnemen wanneer wij op pensioen gaan want intussen zijn wij al de 60 jaar voorbij en er moet ook gedacht worden aan hoe de toekomst eruit zal zien.

Ik vind het ergens ook heel erg fijn dat ze mee in het avontuur zijn gestapt. Ik heb altijd een hele goede band gehad met mijn kinderen en ik weet dat ik ze ook op professioneel vlak volledig kan vertrouwen en dat is wel belangrijk vind ik.

Uw kinderen weten hoe het is om een franchise te leiden, maar welke raad zou u meegeven aan kandidaat-franchisenemers die dat nog niet weten?

Als we het dan echt toespitsen op Engel & Völkers dan zou ik hen het concept uitleggen en de manier van werken. Want wij vinden die striktheid en transparantie heel belangrijk, maar wij beseffen ook dat andere mensen daar misschien anders over denken. Het is ook kwestie van het juiste concept te vinden die past bij de persoonlijkheid van de kandidaat.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis