• Een divers team is goed voor je zaak. Zo vind je de juiste profielen

  Diversiteit in talent. Zegt het jou niet veel? Steeds meer ondernemingen beseffen dat diversiteit hun bedrijfsstrategie ten goede komt. In een team waarin heel wat verschillende profielen samenwerken, vullen collega’s elkaar moeiteloos aan. Hoe vind je als werkgever de juiste profielen? De volgende tips helpen je alvast op weg.

  Liantis, 11-01-2022

 • Tips voor productieve virtuele vergaderingen

  De moderne technologie zorgt er voor dat we niet in dezelfde ruimte moeten zijn om te kunnen vergaderen. Een groot geluk in deze tijden van thuiswerk. Toch is er een groot verschil tussen vergaderingen op kantoor en online. Volg deze zeven tips voor een productieve en effectieve virtuele vergadering.

  Liantis, 13-12-2021

 • 7 eigenschappen van een gezond team

  Gezondheid, fitness en welzijn blijven stijgen in populariteit. Dat gezondheid zo’n rage is, is ook voor jou voordelig als werkgever. Gezonde medewerkers zijn immers productiever én minder vaak afwezig. Door in te zetten op de gezondheid van je medewerkers, haal jij het beste uit je personeel én geef je je bedrijf een enorme imagoboost.

  Liantis, 27-10-2021

 • Een selectiegesprek: kies de juiste persoon voor de job

  Wist je dat veel werkgevers te snel iemand aanwerven en zich enkel op intuïtie baseren? Verlies van tijd én geld, want vaak wreekt zich dat later en moet je toch opnieuw op zoek. Zorg daarom dat je zeker weet of je kandidaat matcht met je bedrijf én met de bedrijfscultuur. Selectief zijn bij je cv-screening is al een eerste belangrijke stap, maar de echte knoop hak je pas door eens je de sollicitant ook in het echt hebt ontmoet.

  Liantis, 19-10-2021

 • Hoe kan je je verzekeren tegen de afwezigheid van een medewerker?

  Aan de afwezigheid van een medewerker hangt een stevig prijskaartje vast. Zo kost een zieke medewerker je al snel 200 tot 250 euro per dag aan loonkosten, om nog niet te spreken van de indirecte kosten (zoals productiviteitsverlies). Lees hier hoe jij je het best verzekert om hoge kosten te vermijden.

  Liantis, 04-10-2021

 • Je eerste medewerker aanwerven: 5 belangrijke vragen

  Een eerste medewerker aanwerven is een grote beslissing. Hoe weet je of je klaar bent om die stap te zetten? Ondernemerscoach Marianne van der Wielen, die al in gesprek ging met honderden ondernemers, beantwoordt de 5 meest gestelde vragen van zelfstandigen.

  Liantis, 14-09-2021

 • Hoe voer je een kwalitatief functioneringsgesprek?

  Beschouw jij een functioneringsgesprek als een opdracht of als een kans? Leidinggevenden zien soms op tegen functioneringsgesprekken. Logisch: zo’n gesprek is weleens balanceren op een slappe koord. Je moet eerlijk en duidelijk zijn, zónder aan de motivatie van je mensen te raken. Jij kan op jouw beurt ook punten van kritiek verwachten. Toch valt het belang van een functioneringsgesprek niet te onderschatten!

  Liantis, 07-09-2021

 • Zo beloont u uw medewerkers

  Om medewerkers extra te motiveren, wordt al snel gedacht aan opslag of een extra loonbonus. Jammer genoeg worden de klassieke verloningsvormen in België nog altijd erg hoog belast. Daarom gaan steeds meer werkgevers op zoek naar alternatieve en fiscaalvriendelijke vormen van verloning en beloning. Maar welke mogelijkheden bestaan er zoal? En wat is voor uw onderneming de beste keuze?

  Vandelanotte, 07-09-2021

 • 4 stappen voor een doordacht loonbeleid

  Wanneer het hr- en loonbeleid duidelijk gekoppeld zijn aan het algemeen bedrijfsbeleid, worden ze een extra middel in het bereiken van de korte- en langetermijnvisie, de missie en de duurzame groei van uw onderneming. Maar hoe begint u hier nu aan?

  Vandelanotte, 31-08-2021

 • CO2, ventilatie en het coronavirus: hoe zit het nu precies?

  Mondmasker, handen wassen, afstand houden … Ondertussen weten we wat we moeten doen om onszelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Maar de Hoge Gezondheidsraad onderstreept ook het belang van een goede ventilatie en een lage CO2-concentratie. Hoe zit dat precies? Hieronder geven we het antwoord.

  Liantis, 02-08-2021

 • Werk uitbesteden als zelfstandige: minder administratie, meer tijd voor je kerntaken

  Raak je al snel bedolven onder het papierwerk? Al vanaf je start doe je er goed aan je administratie zorgvuldig bij te houden. Zo kom je later niet in de problemen. Tenminste, als je effectief daad bij woord voegt en je paperassen op orde houdt. Merk je dat je niet aan je administratie toekomt of steeds uitstelt, dan is een externe partner het overwegen waard. Die kan je een hoop tijd besparen.

  Liantis, 26-07-2021

 • Liantis : Hoeveel kost absenteïsme?

  Meldt een werknemer zich ziek, dan komen daar heel wat onvoorziene kosten bij kijken voor jou als werkgever. Die totale kosten bestaan uit directe kosten (het gewaarborgd loon) en enkele indirecte kosten. Lees hier hoeveel een zieke werknemer je precies kost als werkgever daar het afhangt van de beroepscategorie.

  Liantis, 13-07-2021

 • Beschikt u al over een zorgvolmacht voor de toekomst?

  Als ondernemer hoorde u ongetwijfeld wel eens de term ‘zorgvolmacht’ vallen. Toch zijn slechts weinig ondernemers zich bewust van het belang van zo’n zorgvolmacht. En dat is jammer. Weet u bijvoorbeeld al wat er met uw bedrijf gebeurt wanneer u het zelf niet meer kunt runnen? Wie neemt in zo’n geval de beslissingen of voert de belangrijke taken uit? Met een zorgvolmacht op zak kunt u gerust zijn.

  Vandelanotte, 06-07-2021

 • Finaco : De digitale werkplek

  Komen jouw medewerkers stilaan ook weer naar kantoor? Wellicht draai je als bedrijfsleider de klok niet helemaal terug en wil je van telewerken een vaste waarde maken. Zo pak je het aan. Thuiswerken zit al enkele jaren in de lift en de laatste tijd ging het nog een versnelling hoger. Het heeft voordelen voor je medewerkers én voor jouw organisatie.

  Finaco, 07-06-2021

 • 4 tips om uw loonadministratie te vereenvoudigen

  Hebt u medewerkers in dienst? Dan weet u als geen ander dat de loonadministratie elke maand voor behoorlijk wat stress kan zorgen. Uren inboeken, verlofdagen goedkeuren, ziektedagen registreren, de administratieve rompslomp neemt vaak meer tijd in beslag dan u zou willen. Met deze tips helpen wij u graag op weg om voortaan snel en foutloos uw loonadministratie af te handelen.

  Vandelanotte, 25-05-2021

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis