Schrijf u GRATIS in voor de virtuele keukenbeurs
 • Investeer vandaag al in uw personeel van de toekomst

  De coronacrisis bracht de voorbije maanden heel wat uitdagingen met zich mee. Heel wat toekomstplannen kwamen daardoor tot stilstand, en dat is ook op HR-vlak te voelen. Er waren dan ook opvallend minder sollicitatiegesprekken en aanwervingen. De onzekerheid zorgt er namelijk voor dat ondernemers een stuk voorzichtiger te werk gaan.

  Vandelanotte, 07-12-2020

 • Jouw checklist voor een arbeidsinspectie, ook in tijden van corona

  Dat de coronacrisis heel wat verstrengde maatregelen met zich meebracht, ook op de werkvloer, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Hierdoor zijn er natuurlijk ook veel meer arbeidscontroles dan anders. Maar wist je dat er vandaag niet alleen specifiek gecontroleerd wordt op coronamaatregelen?

  Gecon, 23-10-2020

 • Help, wat moet je als werkgever doen na een arbeidsongeval?

  Een arbeidsongeval wil elk bedrijf koste wat kost vermijden. Af en toe glipt er toch iets door de mazen van het net en doet er zich een incident voor. Maar wat doe je dan? Hoe geef je een arbeidsongeval aan? Wij zetten het voor je op een rijtje.

  Gecon, 10-10-2020

 • Hoe stel ik een risicoanalyse op?

  Arbeidsongevallen zijn helaas geen uitzondering. Met een dynamische risicoanalyse bescherm je jouw werknemers en voldoet je bedrijf aan de wettelijke verplichting. Ontdek hier wat het is en hoe je er zelf mee aan de slag gaat!

  Gecon, 07-09-2020

 • Belg solliciteert in duidelijke patronen: maandag is sollicitatiedag en smartphone is in opmars

  Er zijn duidelijke patronen te ontwaren in het sollicitatiegedrag van de Belg. Dat blijkt uit een analyse op basis van alle ontvangen cv’s in 2018 via de website van het gespecialiseerde rekruteringsbureau Robert Half. De cijfers wijzen uit dat we vooral op maandag ons cv uitsturen en actiever op zoek gaan naar een nieuwe job in het laatste kwartaal van het jaar.

  Jeroen Diels, 21-02-2020

 • Vijf tips om de productiviteit op de werkvloer te verhogen

  Elke organisatie heeft een belang bij het optimaliseren van de productiviteit op de werkvloer. Productieve en tevreden werknemers leveren ook beter werk op. Hoe realiseer je dit? We zetten de belangrijkste aspecten voor je op een rij.

  01-10-2019

 • Hoe “The war on talent” winnen dankzij digital recruitment

  Nieuwe, gekwalificeerde werknemers vinden voor openstaande vacatures, is niet eenvoudig. De term ‘the war on talent’ is niet voor niets trending. Digital recruitment biedt bedrijven echter een vernieuwende manier om nieuw talent aan te werven. Digital recruitment is een brede term, dus in dit artikel lichten we een onderschatte, maar zeer efficiënte oplossing toe: recruitment via social media advertising. Hoe pak je het een en waar moet je op letten?

  Best4uGroup, 08-08-2019

 • Wat als je een student aanwerft?

  De vakantie staat weer voor de deur. U bent misschien van plan om tijdens die periode een student in dienst te nemen, dus brengen we even de regels in herinnering die u moet volgen, waaronder in eerste instantie de naleving van het contingent van 475 uur.

  http://www.securex.be, 30-05-2018

 • 5 redenen waarom een loonanalyse essentieel is

  Wanneer we over lonen praten, gaat het al snel over de optimalisatie ervan. Dat is echter de laatste stap van het proces. Eerst en vooral moet u uw loonkost begrijpen en voorspellen. Anders zou u wel eens foute conclusies kunnen trekken. Een voorafgaande loonanalyse is dus van belang. Hieronder vindt u 5 tips die u daarbij helpen.

  http://www.securex.be, 30-05-2018

 • 5 tips om de inzetbaarheid van uw werknemers te verhogen

  Het wordt nu al eventjes gepredikt: “we moeten met z’n allen langer werken”. Over het – nefaste – gebruik van dat woordje “moeten” daar valt al heel wat over te zeggen. U leest er meer over in het rapport van mijn collega.

  http://www.securex.be, 30-05-2018

 • 10 manieren om uw werknemers te motiveren

  Autonoom gemotiveerde werknemers zijn een enorme meerwaarde voor uw organisatie. Maar hoe herkent u en creëert u een autonoom gemotiveerde werknemer?

  http://www.securex.be, 30-05-2018

 • Welk extralegaal voordeel wil de belgische werknemer?

  De flexibele samenstelling van een loonpakket, ook wel gekend als een cafetariaplan, is een erg populair voordeel bij Belgische werknemers. Dat blijkt uit een studie die HR-specialist en partner van Franchise.be, Securex recent voerde bij een representatief staal van 1522 werknemers.

  http://www.securex.be, 30-05-2018

 • Securex jaarlijkse studie over absenteïsme

  Meer beweging en minder zitten kunnen opmars lange afwezigheden beperken. Dertigers kennen sterkste stijging

  http://www.securex.be, 30-05-2018

 • Studenten zijn steeds 3 dagen op proef

  De eerste 3 werkdagen van de overeenkomst voor tewerkstelling van studenten worden door de wet automatisch als proefperiode beschouwd.

  http://www.securex.be, 30-05-2018

 • Tot 13.750 euro korting op de loonkost van uw medewerker

  Nu met extra korting voor uw 3de tot en met 6de aanwerving Als u als werkgever een 3de tot 6de medewerker aanwerft tussen 1 januari 2017 en 31 december 2020, geniet u van flinke RSZ- kortingen en dit tot 13 kwartalen lang. De vrijstellingsbedragen gelden enkel voor werknemers aangeworven vanaf 1 januari 2017. Voor de werknemers die in dienst getreden zijn vóór die datum blijven de vorige verminderingsbedragen (2016) en de looptijd van toepassing.

  http://www.securex.be, 29-05-2018

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis