Vanwege de groei wordt op 5 april open dag georganiseerd in Dominos Pizza Kortrijk voor nieuwsgierig kandidaat ondernemers een inkijk te geven in het dagelijkse reilen en zeilen van een Dominos Pizza.

Franchise-geïnteresseerden worden uitgenodigd om kennis te maken met het bewezen concept. Wij zoeken franchisenemers met een echte ondernemersmentaliteit en een passie voor het product, zeggen Sarah en Hanane, beide franchise recruiters van Dominos België.

Inschrijven kan door informatie aan te vragen op de presentatie pagina van Dominos pizza

Dominos Nederland en België de motor voor het succes van Dominos Pizza Enterprises

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van  Dominos pizza Nederland en België, publiceerde deze week haar halfjaar cijfers. De wereldwijde verkoop van  (bezorg) maaltijden van Domino's Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP) steeg met + 14,6% tot $ 1,43 miljard.

In Europa groeide de netwerkverkoop + 17,4% tot € 349,9 miljoen 6 (+ 2,3% Same Store Sales). Bovendien bereikte Dominos in Europa een aantal belangrijke winkelmijlpalen. In Nederland en België opende Dominos het afgelopen half jaar vier winkels per maand. Een record. Inmiddels telt Dominos in Europa 1000 winkels, waarvan 270 in Nederland en 73 in België.

Twee bestellingen per seconde

Naast de enorme groei in het aantal winkels, behaalde Dominos een record in het aantal bestellingen. Binnen de gehele groep (DPE) verwerkte Dominos 32,4 miljoen bestellingen. Dat komt neer op meer dan twee bestellingen per seconde. Dominos Europa, en met name Nederland en België rapporteerden de sterkste groei binnen de groep. Misja Vroom, CEO Dominos Nederland en België:  “we zijn de motor van het succes van Dominos pizza in Europa en binnen Dominos Pizza Enterprises. We openden een record aantal winkels, realiseerden de snelste bezorgtijden en waren het eerste land binnen de groep met 100% vegan deeg. Ik ben enorm trots op deze prestatie.”
misja vroom dominos.png

Grootste bezorg-afhaalrestaurant

Met 270 vestigingen is Dominos het grootste bezorg- en afhaalrestaurant van Nederland. Volgens Misja is de groei er nog lang niet uit. Misja vervolgt: “We bestaan dit jaar 30 jaar. En juist in dit jaar openen we nog eens 30 winkels. Als alles volgens planning verloopt, openen we onze 300e winkel dit najaar in Nederland.”
pizza_koerier_elektrisch_domino_delft.jpg

Uitbreiding vegan aanbod

Dominos richt zich de komende maanden op productinnovatie. Dit voorjaar lanceert de keten een vierde vegan pizza met extra veel groenten. Dit voorjaar wordt ook Thick Shakes na een succesvolle testperiode landelijk uitgerold. De Thick Shake is gemaakt van 100% roomijs en bereid bij -14 en exclusief verkrijgbaar bij Dominos. Naast productinnovatie, richt de keten zich het komend jaar op de verdere optimalisatie van het digitale bestelproces.

Facts & Figures 2019

 • 270 winkels in Nederland
 • 73 winkels in België
 • Dominos Benelux bakte ruim 20 miljoen pizzas
 • 2018 zag Dominos Nederland een groei van 25% van het aantal bestellingen ten opzichte van 2017
 • De best verkochte pizza is de Perfect Peperoni. Deze pizza werd in 2018 ruim 2,6 miljoen besteld
 • De Margarita staat op nummer 2 met ruim 1,5 miljoen
 • Dominos verkocht in Nederland ruim 200.000 vegan pizzas. De spicy vegan is het populairst
 • 2019 opent Dominos haar eerste winkel in Luxemburg
 • Alle pizzas worden vers bereid. Het deeg is 100% puur
 • Alle ingrediënten zijn vrij van kunstmatige van geur-kleur en smaakstoffen
 • In 2020 geen aanschaf meer van fossiele brandstofvoertuigen
 • 60% van het wagenpark is E-bikes

Over Dominos Pizza

Dominos Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels 270 vestigingen. Als marktleider heeft Dominos het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zon 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizzas bezorgen. Dominos Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Dominos Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Dominos Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland.
Nieuws
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak Lees meer
depositphotos_21132731_m 2015.jpg
Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept Lees meer
Heytens wint Zilveren Award voor Beste Klantentevredenheid 2024 Lees meer
Franchisering jaagt frisse wind door assortiment Delhaize Lees meer
Valenta viert 10 jaar succes en kijkt naar de toekomst! Lees meer
Franchisenemer worden bij Cavavin: een unieke kans in de wijn- en gedistilleerde drankensector Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?