Download Gratis uw Franchise startersgids

Delitraiteur, perfecte franchisegever voor eerste stappen in de ondernemerswereld volgens Mario Orinx

Hij werkte éénentwintig jaar voor een cateringsbedrijf die in travel locaties doet, intussen is Mario Orinx een vaste waarde bij Delitraiteur als franchisenemer van twee Vlaamse filialen. Het doorlopen proces van de afgelopen jaren, licht hij even toe om jonge kandidaten warm te maken om te kiezen voor een franchise bij Delitraiteur.

Hoe bent u bij DeliTraiteur terecht gekomen?

Ik kende de CEO van Delitraiteur vanuit mijn vorige job die ik heel erg lang heb mogen doen. Op een moment vroeg hij aan mij of ik toevallig niemand kende die geschikt zou zijn om enkele winkels over te nemen als franchisenemer. En daar heb ik meteen op geantwoord van ‘ja, ik ken wel iemand. Die persoon zit momenteel recht tegenover u’, en zo ben ik eigenlijk van de ene dag op de andere in het proces gerold.

Ik heb dan samen met mijn mede-eigenaar drie filialen overgenomen in Vlaanderen in de zomer van 2017. Wij vonden dat eigenlijk heel goed dat we er meteen drie hadden, omdat we dan ook konden profiteren van de schaalvoordelen dat het met zich meebrengt. Het ondernemersgevoel zat er al zeker in van in het begin, ook omdat het eigenlijk iets is wat ik altijd heb gedaan; mensen coachen en meekrijgen in je verhaal. Het enige verschil was natuurlijk dat het nu met mijn eigen geld is dat ik het doe.

LEESTIP >>> Delitraiteur, een uniek franchise concept in België opent zijn 40ste verkooppunt in Ekeren

Wat is het voordeel dat DeliTraiteur franchisegevers kan bieden?

Ik kende het concept natuurlijk wel al, maar echt de details die kreeg ik pas mee toen ik aan mijn traject begon. Wat mij eigenlijk meteen is opgevallen, was de betrokkenheid van de franchisegevers, wat voor Delitraiteur heel belangrijk is. Er is ook een comité, waar ik zelf ook in zetel, waarin zowel mensen van Delitraiteur zelf zitten en ook franchisegevers om juist beter te kunnen meegeven wat zij ondervinden en misschien graag anders zouden zien zodat Delitraiteur eigenlijk korter op de bal kan spelen.

Daarnaast verzorgd het moederbedrijf ook alles omtrent opleidingen, de operationele ondersteuning, de marketing en dergelijke. Daar hoeven de franchisenemers zich niet meer mee bezig houden, wat ook wel een last van je schouders neemt. En die combinatie van de hulp en de betrokkenheid die ze aanbieden, geeft mij het gevoel dat het een heel goed concept is en dat het dus een geslaagde investering is.

U zou het dus zeker aanbevelen bij kandidaat-franchisenemers?

Ja, zonder aarzelen. Het is eigenlijk vooral motivatie en vertrouwen met de sector dat belangrijk is om dit concept te stappen, en ook daar ondersteunt Delitraiteur de franchisenemers. Daarom is het ook haalbaar voor een jongere om zijn eerste stappen te zetten in ondernemerschap.

Niettemin is er ook wel een achtergrond die er moet zijn bij de kandidaat. Dan heb ik het vooral over dat de kandidaat energie krijgt van mensen te coachen, te motiveren en dagelijks met mensen in contact te komen. Samen met de ondersteuning gaat dat dan hand in hand samen om er een succesverhaal van te maken.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis