Ixina feb21

De Beren spreekt wens uit voor stap naar Duitsland en België

"Er wordt vaak gezegd dat horeca geen bestaansrecht meer heeft door de coronacrisis. Natuurlijk hebben veel bedrijven het nu erg moeilijk, maar bij De Beren zijn we positief. Dit bewijzen wij door nog dit jaar onze eerste to go-filialen te openen", vertelt De Beren-directeur Melvin van der Wielen tegen De Ondernemer. "Alleen al in Nederland kunnen we doorgroeien naar 150 locaties. Ook hebben wij voor 2021 de wens uitgesproken om de stap naar Duitsland en België te zetten."

Vertrouwen van klanten winnen

Hoewel de 45 restaurants van De Beren in het begin van de coronacrisis dicht waren en na een tijd pas weer open konden, vindt van der Wielen dat de keten geen zware tijd achter de rug heeft. De sluiting van de restaurants heeft De Beren veel omzet gekost, maar de klanten hebben nog steeds vertrouwen in de keten. Dit komt mede door de goede maatregelen in de restaurants. Ook is het belangrijk om juist nu een duidelijke toekomstvisie te hebben. "Kijk goed naar de mogelijkheden die er nu zijn om straks een inhaalslag te maken", zegt van der Wielen.

Sterke groei maaltijdbezorging

De maaltijdbezorging heeft tijdens de coronacrisis een inhaalslag gemaakt. "Tijdens de crisis hebben we 22 bezorgrestaurants teruggekocht die we een aantal jaar geleden verkocht hadden. Hierdoor zijn wij ook in contact gekomen met een nieuwe doelgroep. Mensen die voorheen vaak buiten de deur aten gingen nu veel bestellen bij restaurants, waaronder bij De Beren. Dit heeft ervoor gezorgd dat we nu nog harder willen en kunnen groeien."

Hiervan is De Beren to go een voorbeeld. Het heeft niet alleen een bezorgservice, maar er kunnen ook maaltijden afgehaald worden. ‘’Om ons hierin te onderscheiden van andere to go formules zullen wij ontbijt, lunch en diner aanbieden.’’

Investeren in personeel en vestigingen

"De Beren is verzekerd van succes. De coronacrisis is niet het einde van de wereld en mensen zullen op den duur toch wel weer gaan reizen. Door corona ziet de wereld er nu anders uit. Toch kijken wij naar de toekomst en investeren daarom in personeel en nieuwe vestigingen. Het is spannend om een nieuwe stap te zetten, maar onze identiteit zal ons erdoorheen helpen."


Reageren


Reacties

  • David Creël

    Goedemorgen, Heeft u al gedacht om uit te breiden naar de belgische kust? Met name Westende-Bad! Bezorgservice/ maaltijden die afgehaald worden: veel gepensioneerden aan de kust! Ook toeristen halen graag de maaltijd af. Of ontbijt/lunch/diner ter plaatse! Wij hebben het geschikte pand/restaurant voor u: Restaurant De Prins Priorijlaan 24 8434 Westende-Bad. TOP LIGGING!!!!!!!!!!! Wij, David en Virginie zijn eigenaar van het pand en zoeken nieuwe huurders: u kan ons steeds contacteren: david.creel@sfr.fr Met vriendelijke groeten.

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis