Registreren

Creëer je eigen baan na de crisis

De economische crisissen van 1973, 1980, 1987 en de crisissen die daarop volgden tot die van 2008 lijken nu relatief klein in vergelijking met de crisis die we meemaken en zullen waarschijnlijk nog een paar maanden duren, zo niet twee of drie jaar.

Er zijn tegenwoordig maar weinig economische sectoren die ervan kunnen dromen zonder impact uit te komen. Velen zullen moeilijke periodes meemaken en veel, veel bedrijven zullen alleen overleven door zichzelf diep in vraag te stellen en hun kostenstructuur drastisch te verminderen.

En de geschiedenis van crisissen uit het verleden leert ons dat de lonen de eerste kostenpost zijn. Het is zeker dat de overheid de steunformules zal vermenigvuldigen om een ​​sociale ramp te voorkomen. Maar ze zullen de verspreiding van plannen voor banenvermindering niet volledig kunnen voorkomen.

De getroffen sectoren zullen zeer talrijk zijn, met aan de top restaurants, hotels, evenementen, rekrutering, banken (reeds voor de crisis overbezet), detailhandel exclusief voedsel en apotheken, reizen, vervoer en helaas vele andere.

Voor degenen die het slachtoffer zullen worden van het verlies van hun baan, kan het voor een jaar of twee heel moeilijk zijn om je voor te stellen een andere te vinden, omdat alle spelers op deze markten getroffen zullen worden en hun aanwervingen zullen vertragen of zelfs stoppen.

Maar het is niet onvermijdelijk. De crisis heeft al meerdere nieuwe kansen laten zien als gevolg van nieuw gedrag waaraan consumenten eerst werden gedwongen en daarna gewend zijn geraakt.

En ja, het duurt maar een paar seconden om je bestelling op zondagochtend bij de bakker op te halen in plaats van in een eindeloze rij te staan. Na de aanvankelijke periode van opsluiting die de online bestel- en thuisbezorgsystemen van grootschalige distributie blokkeerde, is het geregeld en ontdekt de consument dat de wekelijkse ritus van de zaterdagse boodschappen perfect kan omschakelen naar een maandelijkse periodiciteit.

Alle e-businessbedrijven, die al enkele jaren groeien, zien hun omzet exploderen als winkels sluiten. Nieuwe perfect groene formules voor thuisbezorging (op de fiets) zijn er in overvloed. En consumenten merken dat er een perfecte manier is om producten te kopen die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen om thuis te blijven.

Dus wat te doen als wij het meemaken? Wacht geduldig of neem de leiding over je toekomst en creëer je eigen baan. Is het riskant? Ja, succes is niet gegarandeerd. Maar is het riskanter dan eindeloos te wachten op betere dagen zonder te weten of ze aankomen voordat het te laat is? Waarschijnlijk niet.

Om een ​​project te ontwerpen, zullen we anders moeten leren denken, andere manieren moeten bedenken om dingen te doen om een ​​winstgevende markt te bereiken door een redelijke investering te doen en zo het risico te beperken.

Voorbeeld. Inbouwkeukens en interieurinrichting zonder showroom verkopen: hoe vaak hebben we gehoord dat het onmogelijk is? RAISON Home doet dit echter al 20 jaar en heeft de afgelopen 10 jaar een gemiddelde groei van 25% per jaar gezien. Dit demonstreert dat het wel degelijk mogelijk is.

De Covid-19-crisis heeft de situatie veranderd. Niet meer naar klanten gaan. Dus hebben we alle fasen doordacht en een proces ontworpen en de technologieën samengebracht waarmee we hun nieuwe keuken op een totaal collaboratieve, leuke, participatieve manier met onze klanten kunnen ontwerpen. En sinds het begin van de lockdown zijn we doorgegaan met het verkopen van keukens. Het is dus mogelijk om volledig uitgeruste keukens te verkopen terwijl u thuis verblijft, de verkoper en de huisontwerper.

En morgen, afhankelijk van de evolutie van de regels voor sociale afstand en voorkeuren van klanten, zal het mogelijk zijn om terug te keren naar klanten met respect voor de veiligheidsregels of om op afstand te blijven werken.

Wat als u een franchisenemer van RAISON Home wordt om zo uw eigen baan te creëren en uw toekomst in handen te nemen? We wachten op u om erover te praten.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis