Pitaya

Camaïeu sluit 135 buitenlandse winkels

De Franse damesmodeketen Camaïeu zou van plan zijn om 135 buitenlandse vestigingen te sluiten, met name in die landen waar het merk eigen winkels heeft. De winkels in de Benelux zijn franchisewinkels: die blijven buiten schot.

Terugplooien op Frankrijk

De winkels in Frankrijk blijven alleszins buiten schot, weet de Franse website LSA, net als de franchisewinkels in de Benelux en Zwitserland. De sluitingen zouden beperkt blijven tot de een eigen winkelnetwerken buiten Frankrijk, met name in Hongarije, Italië, Polen, Roemenië, Slovakije en Tsjechië.

De reorganisatie komt er omdat het merk zich, onder leiding van de vorig jaar aangestelde CEO Joannes Soënen, wil terugplooien op de markten waar het sterk staat. Camaïeu heeft in totaal een 900-tal winkels. Ongeveer 85% van de omzet van om en bij de 700 miljoen euro wordt in Frankrijk zelf gerealiseerd. De 135 buitenlandse filialen waarvan sprake zouden nog dit jaar de deuren sluiten.

Camaïeu komt uit een erg moeilijke periode: in het najaar van 2018 heeft de keten bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Uiteindelijk werd het Franse bedrijf overgenomen door zijn belangrijkste schuldeisers, de Amerikaanse investeringsfondsen Farallon en Carval en het Europese fonds CVC.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis