Filta Environmental - Juni/Juli/Augustus

Brico bouwt nieuw hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden

Brico, onderdeel van Maxeda DIY Group, bouwt een nieuw hoofdkantoor op het bedrijvenpark West Gate in Groot-Bijgaarden. Alle winkelformats van de doe-het-zelfketen zullen er volgend jaar hun intrek nemen.

Duurzaam en circulair bouwen

Brico meldt dat het zopas een omgevingsvergunning verkreeg voor de realisatie van een nieuw hoofkantoor. Het gebouw komt op bedrijvenpark West Gate, en zal een totale oppervlakte hebben van 5.043 m². Op het gelijkvloers zullen zich een winkelllabo en een magazijn bevinden; erboven krijgen de ondersteunende diensten en de directie een plaats. Alle winkelformats van de keten ‘Brico’, ‘Brico Plan-it’ en ‘Brico City’ worden er in ondergebracht.

Bij de bouw gaat er veel aandacht uit naar duurzaamheid en milieu. De hoofdzetel wordt immers een duurzaam BEN (bijna-energieneutraal) gebouw. Er zijn onder meer zonnepanelen voorzien, regenwater zal maximaal worden gerecupereerd en alle kantoorruimten krijgen klimaatplafonds als verwarming. Verder wordt het pand ook modulair en circulair opgebouwd, waardoor materialen bij eventuele verbouwingswerken gerecycleerd of herbruikt kunnen worden.

“Als bedrijf willen we onze verantwoordelijkheid nemen in het streven naar duurzaam ondernemen. We willen dan ook het goede voorbeeld geven in ons eigen patrimonium. Ons huidige pand in Sint-Agatha-Berchem is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van vandaag of onze visie voor de toekomst”, verklaart CEO Patrick Vandenbogaerde.

Nog deze maand starten de ruwbouwwerken. De oplevering van het pand is voorzien in de eerste helft van volgend jaar.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis