Registreren

Antwerpse franchise van Engel & Völkers viert 10-jarig bestaan

Philippe Rummens is 63 en is samen met zijn vennoot al tien jaar eigenaar van twee licenties met 4 kantoren van Engel & Völkers in het Antwerpse. Met een goedgevuld carrière in het achterhoofd, maakt hij van deze franchise ook alweer een succes. Hij is dan ook niet van plan om binnenkort de deur achter zich dicht te trekken.

U hebt al een hele carrière achter de rug, wat hebt u allemaal gedaan?

Ik heb eerst 15 jaar gewerkt in de petrochemie, daar heb ik me eerst opgewerkt zoals dat vaak het geval is. Van daaruit heb ik er dan voor gekozen om middelgrote bedrijven, met 500 à 700 werknemers, tijdelijk over te nemen om deze succesvol te maken. Dit heb ik voor enkele Belgische bedrijven gedaan, het laatste was een kunststofbedrijf die ik volledig heb gesaneerd en tot een van de grootste bedrijven is uitgegroeid. Eigenlijk speel je op dat moment een beetje crisismanager van deze bedrijven. Ik ben dan ook terug internationaal gaan werken tot er een idee voor China op tafel lag. Met mijn kinderen en gezin in het achterhoofd, heb ik ervoor gekozen om die opportuniteit niet aan te nemen en ik ben dan aangesteld als tijdelijke leider van een bouwbedrijf en dan kwam het idee om een franchise te starten.

Bent u zelf op het idee gekomen?

Neen, in 2010 heb ik een gesprek gehad met een vriend die eigenlijk het idee had om een licentie aan te vragen bij Engel & Völkers. Hij was toen op zoek naar iemand die wat ervaring had in management en ik was daarvoor de geknipte persoon in zijn ogen. Ik was toen tijdelijk aangesteld zoals ik eerder vertelde, ik had ook nog geen ander project in het vizier en ik ben dan mee op de boot gesprongen. En intussen zijn we tien jaar verder en hebben we twee licenties met vier kantoren verdeeld over het Antwerpse.

Hebt u daar lang over moeten nadenken vooraleer u toestemde?

Eigenlijk niet. Ik zeg het, ik had nog geen idee wat ik daarna ging doen, dus dat was wel een mooie opportuniteit. Op zelfs geen maand was alles rond en ik ben eigenlijk echt letterlijk van het ene in het andere gestapt. Ik heb natuurlijk wel nagedacht hoor, in 2010 zaten wij in volle crisis en zo’n dingen moet je wel in je achterhoofd houden, maar ik heb de stap gezet en nooit spijt van gehad.

Hebt u bij de opstart steun gehad van Engel & Völkers?

Mijn vennoot die was al thuis in de makelaarswereld dus dan heb je sowieso al een stapje voor. Dat hebben we dan aangevuld door iemand tijdelijk aan te nemen die van het Brusselse Engel & Völkers kwam. Gedurende acht maanden heeft zij ons geholpen met alles van informatica, software, de inrichting… zodat we al heel snel mee waren in hun concept en dat is allemaal heel vlot verlopen.

Daarnaast hebben we ook een maandelijks bedrag, die we nu nog betalen, voor marketingzaken en dergelijke. Zodat wij ons niet moeten bezig houden met de nationale reclame. Wat wij wel in investeren, is in de lokale marketing zodat we in Antwerpen ook gekend worden. Maar dat is voor elke franchisenemer anders. 

Waarom zou iemand voor Engel & Völkers moeten kiezen?

Engel & Völkers is een gekend merk, dus dat zorgt ervoor dat mensen weten wat voor kwaliteit ze van ons kunnen verwachten. Maar daarnaast geeft het ons ook de opportuniteit om, dankzij de goede samenwerking tussen alle filialen, klanten naar elkaar door te verwijzen. Soms kan het zijn dat wij een perfect pand hebben voor een koper die aanklopte bij een andere licentiehouder. Zij gaan die dan naar ons kunnen doorsturen zodat wij dan de verkoop verder kunnen regelen. Dat is trouwens ook een pluspunt voor onze kopers en verkopers, want op die manier kunnen wij nog beter inspelen op hun wensen.

U bent intussen al op een mooie leeftijd gekomen, hoe ziet u de toekomst?

Ik ben een persoon die niet echt gelooft in leeftijd. Ik denk dat sommigen op 65 inderdaad op pensioen kunnen gaan omdat ze niet meer verder kunnen, maar er zijn ook mensen van over de 70 jaar die perfect kunnen verder werken en dat ook willen. Leeftijd dat speelt daarbij geen rol, het gaat over je gezondheid en of je het nog aankunt. En zolang dat goed zit bij mij, dan zal ik niet stoppen en zie ik de toekomst heel mooi in.

Hebt u nog een paar wijze woorden voor potentiële franchise-kandidaten?

Engel & Völkers is een bedrijf waarbij we eerder gaan voor de iets duurdere en kwaliteitsvollere huizen, appartementen…, een hogere leeftijd is dus bij ons een pluspunt. Mensen gaan makkelijker iets van mij aannemen dan van een jongere gast. Maar als je echt ervoor wilt gaan en bereid bent om er hard voor te werken, dan vind ik een franchise starten zeker een goed idee.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis