Joyn - 18/01/21-18/04/21

Albert Heijn wil aantal winkels verdubbelen, ook 100 nieuwe Delhaizes op komst

Ahold Delhaize gaat in België nieuwe supermarkten openen en het online aanbod versterken door een samenwerking van bol.com met het leidende Belgische merk Delhaize Le Lion.

Verdubbeling aantal Albert Heijn winkels

Er was lange tijd onduidelijkheid over de toekomst van Albert Heijn in België, dat net als Delhaize onderdeel is van supermarktgroep Ahold Delhaize. Maar het bedrijf blijft dus als aparte entiteit actief in ons land. Vandaag telt de keten 42 winkels. Daar komen er de komende jaren 30 à 50 bij.

"Met de drie geweldige lokale merken gecombineerd, hebben we een nummer 2 positie in de Belgische markt en zijn uniek gepositioneerd om de harten van de Belgische klant te winnen, zowel in de winkel als online", zei CEO Wouter Kolk van Ahold Delhaize Europa en Indonesië in een toelichting.

Wenst u zelf een Albert Heijn supermarkt te openen, bekijk dan hier alle informatie over de franchise opportuniteiten van Albert Heijn in België.

Delhaize versnelt groei

2018 was een jaar van versnelling voor Delhaize met een succesvolle implementatie van haar vernieuwde commerciële strategie. Delhaize heeft ook nieuwe winkelconcepten voor haar supermarkten en haar AD- en Proxy- Delhaize formules geïntroduceerd. Daarnaast heeft Delhaize een nieuw uithangbord gelanceerd in 2018 ; Delhaize Fresh Atelier combineert een fysieke winkel met e-commerce-diensten.

Delhaize zal dit groeitraject verderzetten in 2019 met een sterk commercieel plan en een ambitieus expansieplan met om en bij de 100 nieuwe supermarkten (Supermarkten, AD of Proxy) in de volgende drie à vier jaar. In lijn met de nieuwe klantenbehoeften zal Delhaize ook de expansie van haar convenience-winkels verhogen met een geschat potentieel van 200 Fresh Ateliers en Shop&Go’s.

Heeft u interesse in het openen van een Delhaize supermarkt, kom dan HIER in contact met de Franchise verantwoordelijke van Delhaize Franchise België.

Met deze mededeling schept de retailer helderheid over de toekomst. Dat Delhaize nadrukkelijk het leidende merk blijft in België, zal zeker de aangesloten winkeliers geruststellen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis