ixina - Oktober/November 2022

Albert Heijn opent deuren aan Mechelse Poort in Dendermonde: “Het verschil maken met ons uitgebreide versassortiment”

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn is nu ook in Dendermonde neergestreken. Aan het kruispunt Mechelse Poort ging de winkel van 1.450 vierkante meter groot woensdag open.

“We willen het verschil maken met ons uitgebreide versassortiment”, zegt Angelo Jacobs, die samen met zijn partner Marieke Vermeire de Albert Heijn in Dendermonde runt als franchisenemer. “Vriendelijke service en verrassen met fantastische producten tegen scherpe prijzen is wat we willen doen. We willen van onze winkel een buurtsupermarkt maken met de service van een merkensupermarkt.”

Koffietafel als kloppend hart

Om 8 uur gingen de deuren open op het einde van de Oude Vest, op het kruispunt Mechelse Poort. Het was meteen gezellig druk. “We konden geen grote opening doen, gezien de coronamaatregelen”, zegt Marieke. “Wanneer die wat versoepelen, willen we onze koffietafel in het midden van onze winkel opnieuw openen. Dat is een beetje het kloppende hart van een Albert Heijn, waar mensen elkaar vinden om een babbeltje te slaan en een kop koffie te drinken, bij ons van het Dendermondse Agostini.”

Marieke en Angelo hebben ervaring in het runnen van een supermarkt. “In Limburg baatten we er tien jaar lang een uit van een andere keten, maar ik ben afkomstig van Oost-Vlaanderen en we vonden het tijd om terug te keren naar die provincie en aan een nieuw verhaal te beginnen. Dat kon perfect op deze locatie. Er is een marktstudie aan voorafgegaan en daaruit bleek dat Dendermondenaars prijsgevoelig zijn.”

Sauzen en snoepjes

Veertig mensen werken er in het nieuwe warenhuis, 140 klanten mogen er tegelijk binnen volgens de huidige maatregelen rond Covid-19. “Wij komen uit Hamme”, zeggen Laura en haar schoonmoeder Wendy. “We kenden Albert Heijn, maar moesten voorheen naar Lokeren of Sint-Niklaas. Dendermonde is dichter en daarom zijn we blij dat deze winkel is geopend. We kopen hier graag wasmiddel en ze hebben ook sauzen en snoepjes die je nergens anders vindt.”

Bron : Nieuwsblad


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis