Ixina feb21

5 tips voor meer tijd en minder stress

We hebben het allemaal ontzettend druk en dankzij het internet en smartphones, is het alleen maar drukker geworden. Altijd online. Altijd beschikbaar. Nooit offline. Maar is dit wel echt zo of is druk zijn een state of mind? De volgende vijf tips zijn een eerste stap op weg naar effectief tijdsmanagement met meer tijd en minder stress en dat is beter voor uw onderneming en u.

1. Durf nee te zeggen

Is uw bord vol en doet een nieuwe klant zich aan? Zeg niet direct “Ja!”, want u bent minder effectief als u uzelf verdeeld over te veel projecten. Uw resultaten kelderen met als gevolg ontevreden klanten. Bovendien is het een recept voor een burn-out. Dus start met nee zeggen, want het is beter om één ding goed te toen, dan meerdere dingen halfbakken. Of neem meer mensen in dienst.

2. Stel prioriteiten

Uren kwijt aan Social Media en tussendoor met van alles bezig? Maak een schema voor uw werkzaamheden en plan vaste tijden in. Zelfs voor het reageren op klanten. Zo creëert u rust doordat u eerst de taken afrondt waarmee u bezig bent. Extra service? Vertel uw klanten wanneer en hoe laat u het beste bereikbaar bent.

3. Focus, focus, focus

Volgens wetenschappelijk onderzoek duurt het 25 minuten om weer aan de slag te gaan met de werkzaamheden waar u mee bezig was voor een onderbreking, dus concentreer u op het project voor u en laat u niet te snel afleiden. Dus geef aan dat collega’s u alleen mogen onderbreken als het spoed is en u zult merken dat u projecten sneller afrondt doordat uw volledig aandacht daarop is gericht. Tevens is het een goede motivatie voor werknemers om eerst zelf naar oplossingen te zoeken.

4. Maak tijd voor uw geliefden

Ken de waarden van uw geliefden en breng voldoende tijd met hen door. Het helpt om uw hoofd leeg te maken en uw geest op te frissen. Kortom: om uzelf op te laten. Daarnaast bieden zij vaak en onverwachts een nieuwe invalshoek op werkzaamheden. Dus, hard werken is prima, en met name als u geniet van uw werk en uw bedrijf aan het opbouwen bent, maar er is een tijd en plaats voor alles. Immers, niemand zei ooit op zijn of haar sterfbed “Had ik maar meer tijd aan mijn werk besteed in plaats van aan vrienden en familie.”

5. Reis naar dromenland

Voldoende slaapt zorgt voor een efficiëntere u en daarom is voldoende slaap belangrijk! En neem tijdens de dag pauzes. Sterker nog, plan deze in en houd u daaraan. Waarom? Omdat uw bedrijf een kunstwerk is en afstand nemen helpt om het geheel weer te zien. Dus sta af en toe op van achter uw laptop, loop naar buiten en maak een praatje. Het zorgt voor een frisse en hernieuwde focus en drive waardoor onder andere de kwaliteit van uw werk verbetert. Kortom: het recept voor succesvol en effectief ondernemen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis