Heytens - 2022

Zevende Belgische Jumbo geopend in Sint-Lambrechts-Herk

Woensdagochtend opende Jumbo de zevende winkel in België en de derde in de provincie Limburg. De supermarkt heeft een Hema-afdeling, zelfscankassa’s en een carwash om winkelkarren te ontsmetten.

“Belevingsconcept slaat aan”

Na de eerdere openingen vorig jaar in Pelt en Lanaken was het in Limburg de beurt aan Sint-Lambrechts-Herk, vlakbij Hasselt. De nieuwe supermarkt heeft een totale oppervlakte van zo’n 1400 vierkante meter en stelt ongeveer 70 mensen uit de streek te werk. Hij bevindt zich op een voormalige locatie van AD Delhaize. De enige concurrent in de onmiddellijke omgeving is Lidl.

Net als in Deurne en Ranst heeft de winkel een rayon met non-food producten van Hema. Er is verder een La Place afdeling met vers bereide pizza’s en maaltijden. Voor een lokale toets in het aanbod zorgt vers gebakken speculaas. Ook is de supermarkt voorzien van zelfscankassa’s en van een carwash aan de ingang, waar klanten hun winkelkar én handen kunnen ontsmetten.

“We merken dat de Limburger onze unieke Jumbo formule omarmt en dat het belevingsconcept aanslaat. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we vandaag in Sint-Lambrechts-Herk onze zevende Belgische winkel hebben geopend,” zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.

Sint-Lambrechts-Herk is de vierde opening van Jumbo in België dit jaar. Er staat nog één winkelopening op het programma, in Beveren. Zo zal de retailer het jaar dus afsluiten met acht Belgische winkels. Het expansieprogramma liep vertraging op door de coronapandemie, maar het uiteindelijke objectief van 100 Belgische winkels blijft wel behouden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis