“Die jaren heb ik mijn ervaring opgedaan,” zegt hij. “Na een tijdje dacht ik: ‘waarom blijf ik voor anderen werken als ik dit ook zelf kan, en misschien zelfs beter?’” Met dat vertrouwen en wat gespaard geld op zak, opende hij zijn eerste eigen zaak. “Dat was spannend, maar het liep goed. Toen wist ik: als de eerste lukt, dan lukt een tweede zeker ook.”

De stap naar Kingribs

Zijn kennismaking met Kingribs kwam via de uitbaters van de vestiging in Berchem. “Ik hoorde hun positieve verhalen en was meteen nieuwsgierig. De branding, het product, de manier waarop het bedrijf zijn franchisepartners ondersteunt, dat sprak me echt aan.

Bovendien vond ik het concept van de slowcooked kalfsribs uniek. Dat wilde ik zelf ook aanbieden. ” De beslissing om in Aalst te openen kwam niet toevallig. “Aalst is een uitstekende delivery-locatie,” legt hij uit. “En het voelde als de perfecte plek om Kingribs verder uit te bouwen.”

Het traject van franchise-aanmelding tot opening verliep vlot.  “Vanaf het eerste gesprek met Alladin had ik een goed gevoel. Alles was duidelijk en gestructureerd. Het enige moeilijke was het vinden van het juiste pand, dat duurde wat langer. En de renovatie liep wat trager dan gepland, maar dankzij de hulp van het HQ-team kwam het allemaal goed. Eerlijk gezegd: er waren geen echte minpunten. Alles is uiteindelijk zelfs beter gelopen dan verwacht.”

“Het budget was wat groter dan bij mijn eigen zaak, maar ik moest zelf minder moeite doen bij de start van de franchise. Kingribs biedt een duidelijke structuur en sterke begeleiding.”

Dagelijks leven in de zaak

Kingribs Aalst is nog maar net geopend.  “Een typische dag begint voor mij rond één of twee uur ’s middags. Dan starten we met de voorbereidingen, zodat alles netjes klaarstaat tegen openingstijd. Rond half vijf begint de echte shift: bestellingen opnemen, de keuken runnen, service opvolgen, en na sluiting kuisen en alles weer op punt zetten. ” Zijn team speelt daarbij een cruciale rol. “Mijn medewerkers doen veel en krijgen een goede opleiding. Dat is belangrijk, want een goed team maakt het verschil tussen stress en flow. ” Op de vraag naar zijn favoriete gerecht hoeft hij niet lang na te denken: “De brisket potatoes en uiteraard de slowcooked kalfsribs. Mijn favoriete marinade is een mix van onze Honey Thyme en Hot&Spicy.”

Lessen en groei

Van grote verrassingen is volgens hem geen sprake geweest, maar er waren wel waardevolle leermomenten. “Tijdens de opleiding in Dendermonde was alles duidelijk, dus ik wist goed wat me te wachten stond. Wat me wel opviel, was het verschil in porties tussen theorie en praktijk. Grotere porties lijken positief, maar ze brengen de foodcost snel uit balans. Dat was een goede les. ” De samenwerking met het Kingribs-team beschrijft hij als “beter dan verwacht”.

“Alles werd goed begeleid, ik kreeg altijd updates en voelde me echt gesteund. Ook al heb ik al ervaring als zelfstandige, het is enorm waardevol dat HQ aanwezig is bij de opstart en meedenkt. Dat geeft vertrouwen.”

Vooruitkijken

Ondernemen stopt voor hem niet bij één vestiging. “Ik combineer nu Pizzo in Lebbeke met Kingribs Aalst. De komende zes maanden tot een jaar wil ik hier actief blijven, mijn mensen verder opleiden en zorgen dat alles perfect draait. Daarna wil ik binnen een jaar of twee een tweede Kingribs-vestiging openen.” De grootste uitdaging? “De juiste mensen vinden,” zegt hij resoluut. “Een zaak kun je niet alleen dragen. Het kost tijd om mensen op te leiden en los te laten, maar dat hoort bij groeien.”

“Als je echt ondernemer bent, moet je nooit twijfelen. Dat houdt je alleen maar tegen.”

“Risico is er altijd, maar je moet weten hoe je ermee omgaat. Kingribs was ook een risico, maar met het juiste team achter je is dat risico beheersbaar. HQ springt bij als je hulp nodig hebt, en het is een succesvol concept met al veertien vestigingen. Wees kieskeurig met welk risico je neemt, maar durf en doe. Ondernemen is lef tonen.”

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?