Download Gratis uw Franchise startersgids

Solden tonen “licht aan einde tunnel” voor zelfstandige modehandelaars

Modehandelaars zijn tevreden over de zomersolden: zelfstandige boetieks verkochten nog maar 1% minder dan in 2019, voor het coronavirus de kop opstak.

Naar pre-coronaniveau

De zomersolden zijn dit jaar een opsteker voor de zelfstandige modehandelaars: de verkoop gaat opnieuw “voorzichtig richting pre-coronaniveau”, ziet Mode Unie. “De zelfstandige modesector ziet licht aan het einde van de tunnel.” De modewinkels boekten deze maand juli nog maar 1% minder omzet dan tijdens de soldenperiode van 2019, toen er van corona nog geen sprake was.

“Het mooie weer en ontspannen zomersfeer op evenementen, feesten, vakantie en festivals zorgden voor een relatief vlotte soldenverkoop op zomerartikelen”, aldus directeur Isolde Delanghe. Ruim een derde (36,2%) van de bevraagde zelfstandige modehandelaars verkocht de voorbije maand minder dan in 2019, 26,6% evenveel en 37,2% deed het dit jaar beter.

Over het komende winterseizoen zijn de boetiekhouders niettemin voorzichtig. Een derde van de respondenten (36,2%) verwacht dit najaar dezelfde verkoop als een jaar geleden, maar evenveel handelaars hoopt op een betere omzet. 27,7% van de winkeliers verwacht minder te verkopen dan vorig jaar. “Stijgende energieprijzen en het blijven duren van de oorlog maken consumenten wat onzekerder en dat verwachten winkeliers vooral dit najaar te voelen”, legt Delanghe uit.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis