Filta Environmental - Juni/Juli/Augustus

Sint-Lambrechts-Woluwe gekant tegen uitbreiding Woluwe Shopping

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft een negatief advies uitgebracht over de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning voor de uitbreiding van het Woluwe Shopping Center.

Negatief advies

Eurocommercial, de eigenaar van het winkelcentrum, heeft bij het Brussels Gewest een bouwvergunning aangevraagd om het winkelcentum uit te breiden en 95 woningen boven de winkels te creëren.

De aanvraag wordt momenteel onderzocht. In dit verband werd ook het advies van het college van Sint-Lambrechts-Woluwe gevraagd, en dat heeft zich negatief uitgesproken over het uitbreidingsproject zoals het was ingediend.

Slechte integratie

Volgens de gemeente past het niet in de buurt, met name vanwege de omvang, het volume en de esthetiek. "De zijgevels zijn bijzonder slecht geïntegreerd in het stedelijk weefsel en zijn veel te hoog", citeert Le Soir het schepencollege.

Door de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen dreigt ook de natuurlijke waterstroom te worden belemmerd, terwijl het uitbreidingsproject gelegen is in een zone met gemiddeld tot hoog risico op overstromingen, luidt het nog.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis