Belisol - Banner Januari/April 2022

Sébastien Priels: de start van mijn Raison Home-franchise verloopt zeer goed!

Sébastien Priels trad op 1 maart van dit jaar toe tot de Raison Home-franchise. Voorheen was hij actief in de wereld van carports en poolhouses. We wilden samen met Sébastien de balans opmaken van zijn eerste stappen als franchisenemer van Raison Home, een netwerk gespecialiseerd in de verkoop van inbouwkeukens en interieurinrichting exclusief thuisverkoop.

Sébastien, wat is het eerste gevoel dat in je opkomt iets meer dan drie maanden nadat je als franchisenemer van Raison Home bent begonnen?

Het is gewoon verbazingwekkend hoe snel dingen gaan. Ik zag de tijd niet verstrijken omdat alle etappes zo snel en gemakkelijk voorbij gingen.

Ben je eerst begonnen met een initiële opleiding?

Ja. Het waren 6 super intensieve weken. We waren met z'n tweeën tegelijk aan onze training begonnen, wat erg prettig was en een bron van navolging. Het is verbazingwekkend hoeveel ik vandaag heb geleerd op alle gebieden van ons vak. Drie maanden later ben ik niet bang om klanten te ontmoeten en met hen samen te werken om hun project te ontwerpen.

Wat is je sterkste herinnering aan deze training?

Zonder twijfel de eindevaluatie. Timothy en Pierre hadden ons een evaluatie aangekondigd in de vorm van een volledige oefening die alle stadia van de relatie met de klant simuleert: telefonisch contact opnemen met de eerste ontdekking van behoeften, voorbereiding op de R1, de R1, de voorbereiding van R2 en R2.

Ik moet toegeven dat Valérie en ik er met veel scepsis en schroom naartoe gingen. Timothy en Pierre speelden de rol van de cliënten. Ze dwongen ons om alles wat we hadden geleerd in elkaar te zetten door een reële situatie perfect na te bootsen met de klant.

Het is verbazingwekkend wat we hebben geleerd. En het is ook gek om het vertrouwen te zien dat we hebben kunnen opbouwen om onze eerste echte klanten te ontmoeten.

LEESTIP >>> Raison Home : de opleiding van twee nieuwe franchisenemers is glansrijk verlopen

Hoe verliepen deze eerste ontmoetingen met klanten?

Ik maakte me eerst een beetje zorgen. Logisch: alles was nieuw. En toen vond ik eigenlijk al snel mijn punten, want alle adviezen die tijdens de training werden gegeven, waren van onschatbare waarde omdat het in het echte leven verankerd is. Pierre vertelde ons aan het begin van de training: “Wees nederig; leer de Raison Home-methode en pas deze toe. Dan pas je dingen aan je persoonlijkheid aan”. Dit is precies wat ik doe en om het simpel te zeggen: het werkt!

Als je zegt: "het werkt", waar doel je dan op?

Ten eerste naar de behaalde resultaten. Net als iedereen begon ik mijn bedrijf en vroeg ik me af hoe lang het zou duren om mijn eerste verkopen te realiseren. Vandaag heb ik het antwoord: een maand! Mijn resultaat na de eerste maand overtrof al mijn verwachtingen: twee keukens verkocht voor een omzet van € 43.000 !

Dan, wat ben ik blij om elke ochtend wakker te worden. Een Home Designer zijn Raison Home, mijn prospectie en mijn communicatie leiden, contact opnemen met mijn prospects, naar hun huis gaan om hun behoeften, hun levensstijl en hun verlangens te begrijpen, samen met hen het keukenproject ontwerpen dat ermee overeenkomt en het verkopen, het is precies wat ik hoopte het te doen en het gaat heel goed.

Nadat je de keukens hebt verkocht, moet je ze bestellen, leveren en installeren: voel je je op je gemak om van je eerste klanten tevreden klanten te maken?

Het is duidelijk de volgende uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in. Naast dat ik goed ben opgeleid, ervaar ik de toewijding van de franchise om mij dagelijks te ondersteunen. Het waren geen grote beloften: ze zijn realiteit. Afhankelijk van het onderwerp sta ik constant in contact met elk lid van het team om mijn vragen te beantwoorden, mij advies te geven, bestellingen voor te bereiden bij leveranciers om technische fouten te vermijden, goede installateurs te vinden, enz.

En hoe zie je de komende maanden?

Ik ben van nature voorzichtig en vrij bescheiden. Dus ik was voorzichtig om niet op te scheppen over de resultaten van de eerste maand. Maar ik heb er alle vertrouwen in: ik zal in juni soortgelijk resultaten neerzetten en mijn pipeline van contacten en offertes is al vol om in dezelfde richting verder te kunnen gaan.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis