Yves Rocher - Q4 2021

Regering bevestigt: grote heropening van alle franchise winkels op 11 mei

Alle franchise winkels mogen op 11 mei weer open: dat heeft premier Sophie Wilmès zopas meegedeeld na de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad. Ze vraagt shoppers om bij voorkeur een mondmasker te dragen.

“We rekenen op het gezond verstand”

Uiteraard blijven strenge voorzorgsmaatregelen gelden tijdens het shoppen. Winkels mogen één klant per tien vierkante meter ontvangen voor maximaal een halfuur. Shoppers worden sterk aangeraden om mond- en neusbescherming te dragen, maar er komt geen verplichting. Mensen moeten alleen komen winkelen, kinderen jonger dan 18 mogen wel een ouder vergezellen.

"Winkel in een gemeente dicht bij huis of werkplek", vraagt de premier. Toeristische uitstapjes en bijeenkomsten blijven verboden, de autoriteiten zullen waken over het respecteren van de fysieke afstand. "We blijven rekenen op het gezond verstand van de burgers. Als het te druk is op straat of in het winkelcentrum, maak dan rechtsomkeer om uw gezondheid te beschermen en keer op een ander moment terug." Wilmès vraagt prioriteit te geven aan 65-plussers, minder mobiele mensen en gezondheidswerkers. Openbare markten mogen nog niet open, de horeca evenmin: daarover valt pas een beslissing in fase drie van het exitplan.

Meteen volgde al een reactie van Mode Unie: "De modesector haalt opgelucht adem nu definitief beslist is dat de sector opnieuw kan heropstarten op de eerder geplande datum van 11 mei. Modewinkels hebben zich de afgelopen week grondig voorbereid op een heropstart en zijn klaar om veilig en volgens alle maatregelen, terug klanten te ontvangen. De goesting om terug te openen is groot en modewinkeliers zullen met veel plezier hun klanten, die ze twee maanden moesten missen, opnieuw voorzien van deskundig advies en service", aldus directeur Isolde Delanghe.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis