Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Raison Home : Voor een franchise kiezen en daardoor niet alleen starten

Wist u dat franchiseondernemerschap u serieuze voordelen biedt ten opzichte van solo-ondernemerschap? Ontdek via onze vergelijking hoe een franchisenetwerk u zowel tijd bespaart als solide ondersteuning biedt in elke fase.

Voorbereiding is cruciaal

Heeft u uw wensen opgelijst, uw activiteitensector en uw franchisegever gekozen, uw ondernemingsplan opgesteld? Deel uitmaken van een franchisenetwerk betekent profiteren van de ervaring van een franchisegever (concept, proces, beschikbare tools, enz.) die u ondersteunen en ervoor zorgen dat u snel operationeel kunt zijn.

De solo-ondernemer volgt dezelfde stappen als een franchisenemer. Het verschil is dat het geen ondersteuning krijgt zoals een franchise, ondersteuning die ter zake komt en voldoet aan het eigenlijke doel van de franchise: een succes dupliceren.

Tijdens uw activiteit

Franchising stelt u in staat om te genieten van tools en hulp van het netwerk. Naast toegang tot een leveranciers- en productportfolio, profiteert u van voor u specifieke trainingen, veldondersteuning en technische en functionele assistentie. U profiteert ook van een gedefinieerd communicatieplan en de reputatie van het netwerk.

LEESTIP >>> Valérie Gérard: van human resources tot Home Design: je moet gewoon van mensen houden!

De solo-ondernemer vertrouwt uitsluitend op zijn eigen knowhow en heeft alleen toegang tot privéopleidingen. Hij moet zijn eigen leveranciers vinden, zijn communicatie beheren (of zich laten begeleiden door een bureau) en zich uitrusten via ESN's (Digital Service Companies).

Aan het einde van de activiteit

Op het einde van de activiteit blijven het merk en het hoofdkantoor aanwezig. Ze zijn er om klanten te ondersteunen maar ook voor business recovery.

In een solo-onderneming is dat anders. De ondernemer moet de ontbindingsformaliteiten regelen en vervolgens zijn bedrijf delen of verkopen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis