Kvik - April

Pret A Manger gaat van start in België

Broodjes- en fastfoodketen Pret A Manger komt naar België na de na verkoop aan Douwe Egberts: de Britse horecaformule opent in augustus twee vestigingen in Brussel, meer bepaald in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal.

Naar de Brusselse stations

Pret A Manger, van oorsprong een Britse keten voor ‘on the go’-snacks en maaltijden, gaat deze zomer van start in België, weet de krant L’Echo. In augustus zouden de eerste twee vestigingen de deuren openen in Brussel. Het eerste verkooppunt komt in het station Brussel-Zuid, op de plaats waar vroeger Sam’s Club zat aan de Thalys- en Eurostar-terminals. De tweede vestiging is voorzien op verdieping -1 in Brussel-Centraal.

Verantwoordelijke voor de uitrol is de Britse groep SSP, die gespecialiseerd is in catering in luchthavens en stations. De groep baat in België vandaag al een veertigtal verkooppunten uit van onder meer Panos, The Coffee Club en Deliway. Hoewel het nieuws nog niet officieel wordt bevestigd, laat een woordvoerder wel al weten dat de ontwikkelingsmogelijkheden in Brussel inderdaad worden bestudeerd.

SSP heeft wereldwijd 1900 horecazaken, Pret A Manger zelf is goed voor 530 filialen in negen landen. Sinds 2018 is de keten, die een kwalitatief alternatief wil bieden voor fastfood als snelle hap, in handen van de Luxemburgse koffie- en foodservicegroep JAB Holding. Die holding, die ook onder meer eigenaar is van Douwe Egberts en Krispy Kreme, legde toen 1,7 miljard euro op tafel voor de Britse formule. In 2017 was Pret A Manger goed voor een omzet van zo’n miljard euro.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis