Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Peeters-Govers lanceert ambachtelijke slagersketen

Versgroep Peeters-Govers, die ook franchisenemer is van Albert Heijn en KFC, wil Vlaanderen veroveren met een nieuw en ‘eerlijk’ slagersconcept. Een eerste flagshipstore opende zopas in Turnhout.  

Eerlijk vlees

In winkelcomplex Turnova in het centrum van Turnhout opende woensdagochtend de eerste vestiging van Slagerij Peeters-Govers: een ruime, strak ingerichte winkel die het slagersambacht in ere wil herstellen. Klanten vinden er vers vlees, bereide vleeswaren, salades, traiteurschotels, maaltijden en een beperkt assortiment delicatessen en wijnen. Deze eerste winkel betekent slechts het startschot voor een ambitieus project, zegt bezieler Hans Peeters.

“Consumenten eten vandaag minder vlees, en daar kunnen we achter staan, maar àls je vlees eet, kies dan voor beter vlees. Wij vertalen dat in ‘eerlijk’ vlees: we kopen enkel volledige dieren aan, die we lokaal gaan sourcen bij boeren in de regio. We verwerken de dieren vervolgens van kop tot staart, volgens oude, ambachtelijke technieken. We maken àlles zelf: ook de maaltijden, de salades en het overgrote deel van de charcuterie. Dat laat ons toe nog een stap verder te gaan: we gebruiken geen E-nummers of andere additieven zoals bewaarmiddelen of smaakversterkers. Dat maakt ons uniek: we willen ons onderscheiden door de lat hoog te leggen.” Toch is dit geen boetiekslagerij, benadrukt hij: “We willen er zijn voor iedereen, met zeer toegankelijke prijzen.”

Ook online

Hiermee verschijnt de naam Peeters-Govers dus opnieuw in de winkelstraten, jaren nadat de regionale supermarktketen plaats maakte voor het Albert Heijn enseigne. “We geloven in sterke merken en we zijn een krachtige groep met veel ervaring,” zegt ondernemer Jan Peeters. “Het was onze overtuiging: àls de merknaam Peeters-Govers zou terugkeren, dan moest het met een authentiek, ambachtelijk concept zijn. In 2018 hebben we beslist om ervoor te gaan.” De supermarkten waren destijds gereputeerd om hun slagerijen, en daarop bouwt dit slagersconcept nu verder.

Bij één winkel zal het niet blijven: “Deze eerste vestiging beschouwen we als een flagshipstore. We willen hier snel leren, om daarna meer vestigingen te openen: eerst in deze streek, maar mogelijk ook daarbuiten. We beschouwen heel Vlaanderen als onze regio. We hebben al enkele locaties op het oog en we krijgen al vragen van lokale overheden.” Bovendien zal ook online een belangrijke rol gaan spelen in de expansieplannen: vandaag bezorgt Peeters-Govers al aan huis in Turnhout en twaalf omliggende gemeenten, later wil de groep de actieradius uitbreiden naar de rest van Vlaanderen. Daarvoor lopen gesprekken met potentiële partners.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis