Adopt - Juli/Augustus/September 2022

Opnieuw mondmaskerplicht in Vlaamse winkels

In het hele land is er vanaf vrijdag opnieuw een mondmaskerplicht in publieke binnenruimtes, waaronder winkels en horecazaken. Tegelijk wordt een coronapas ingevoerd voor de Vlaamse horeca.

In winkels, horecazaken en andere publieke binnenruimtes in Vlaanderen is vanaf vrijdag een mondmasker verplicht. De plicht wordt heringevoerd om het hoofd te bieden aan de vierde besmettingsgolf van de pandemie, nadat de plicht bij het begin van de maand nog meer opgeheven werd. Thuiswerk wordt sterk aanbevolen, om het aantal contacten te beperken.

De meest opvallende maatregel is de invoering van het Covid Safe Ticket – de zogeheten coronapas - in de Vlaamse horeca. Vlaanderen had zich daar steeds tegen verzet, tenzij voor grote evenementen en in discotheken, maar bindt nu toch in.

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) was het standpunt niet langer houdbaar door het stijgend aantal ziekenhuisopnames. Vandenbroucke: "We moeten alle middelen inzetten die we hebben. Het is nodig om snel in actie te komen."

De coronapas zal zowel in de horeca als in de fitness verplicht worden en ook op kleinere evenementen: vanaf 200 mensen binnen of 400 buiten. Veel belangenorganisaties, waaronder ook uit de retail, verzetten zich tegen strengere maatregelen, met het argument dat ze genoeg maatregelen nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis