Van passie tot concept
Het verhaal van Kingribs begon in 2016 in Antwerpen-Berchem, waar oprichter Alladin Zeidan samen met zijn vrouw en vader besloot om zijn liefde voor kwaliteitsvlees om te zetten in een vernieuwend concept.
"Wij willen tonen dat ribbetjes ook op een hoogstaande manier kunnen bereid worden: traag gegaard, gemarineerd in unieke smaken en geserveerd met aandacht voor kwaliteit. Wij willen de Ferrari van de spareribs serveren," aldus Zeidan.
De keten won inmiddels tweemaal op rij de titel van Beste Nationale Keten van België (2023 & 2024), en mikt ambitieus op een derde overwinning in 2025.
Meer dan enkel ribben
Kingribs richt zich op klanten die thuis willen genieten van comfortfood met kwaliteit.
“We willen een verwenmoment creëren, voor wie geen zin heeft om uit te gaan maar wel zin heeft in iets bijzonders," zegt Alladin.
Naast verschillende types spareribs (in zes marinades), biedt het menu ook ambachtelijke burgers, loaded potatoes met huisgemaakte kaassaus, en ecologisch verpakte gerechten.
Nieuw in Lier
De keuze voor Lier lag al langer op tafel.
“We kregen geregeld klanten uit Lier over de vloer in andere filialen. Dat zij de moeite deden om speciaal naar ons toe te komen, bevestigde de interesse. Nu kunnen ze dichter bij huis genieten,” aldus Alladin.
De franchisenemers van Kingribs Lier, Rafi en Shouaib Safi, bewezen zich eerder al met succes in de vestiging van Boom. Lier wordt hun volgende uitdaging.
Ecologie & gemak centraal
Kingribs kiest bewust voor milieuvriendelijke verpakkingen, zonder plastic of aluminium, en zelfs de doekjes voor het afvegen van je handen zijn ecologisch verantwoord.
Officiële opening
De deuren van Kingribs Lier openen op 17 juni om 16.30 uur.