“Bij Retail Projects bieden we een kant-en-klare service van alle vakgebieden die nodig zijn om de gewenste winkelruimte te creëren voor onze klanten, van schrijnwerkers en elektriciens tot tegelzetters en schilders. We werken nauw samen met franchisegevers om de meubeleisen te standaardiseren en hierop te anticiperen, waardoor de doorlooptijd en de productiekosten worden beperkt.”

Retail Projects als centraal aanspreekpunt voor franchisegevers

“Retail Projects wordt het enige aanspreekpunt, wat de coördinatie van de verschillende betrokken partijen vereenvoudigt. Hun betrouwbaarheid vertaalt zich in snelle reacties en een uitgebreide dienst na verkoop, waaronder onderhouds- en hersteldiensten die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn. Dit reactievermogen is van vitaal belang voor onze klanten, die hun bedrijfsruimte het hele jaar door op 18 graden moeten houden! We kunnen binnen de 2 uur ingrijpen in geval van een panne.

Naast de inrichting zorgen we ook voor de administratieve en reglementaire aspecten, wat cruciaal is om vertragingen bij het openen van een verkooppunt te voorkomen.

Wat de uitvoering betreft, beschikken we binnen Retail Projects over alle vakgebieden, zodat alles organisatorisch eenvoudiger is.

Schrijnwerkers, elektriciens, tegelzetters, schilders, alle mensen die nodig zijn om het verkooppunt voor een franchiseconcept of winkel op te leveren. Het is een kant-en-klare benadering van commerciële inrichting. We hebben de mogelijkheid om vanaf een leeg blad te beginnen en samen met een franchisegever een project op te zetten, rekening houdend met de vereisten van de franchisegever.”

En voor een franchisenemer?

“In dit geval is de aanpak anders, aangezien de franchisenemer de plannen van het merk zal hebben ontvangen. Op dat moment kunnen wij ingrijpen: zij moeten het concept, de materialen en de complete lijn van het merk volgen. Er zijn twee mogelijkheden: we kennen het concept omdat we al hebben samengewerkt, of we kennen het niet en we brengen onze knowhow in om de uitdagingen voor de toekomstige franchisenemer te verlichten.”

Waarom kiezen voor Retail Projects?

Wij zijn het enige aanspreekpunt. De projectmanager van Retail Projects is het aanspreekpunt voor de loodgieter, de elektricien, de schilders enzovoort. Bovendien kiezen we voor een langetermijnaanpak. Als je project bestaat uit het openen van meerdere verkooppunten, zullen we alle voorzieningen hebben om dit te dupliceren. Onze garantie is dat we op tijd kunnen reageren, met een gecontroleerde planning, en dat we een veel bredere follow-up kunnen bieden dan alleen de productie van het meubilair.

En dan zijn er nog de aanvragen voor vergunningen, wettelijke certificeringen, enz…

“Ja, we zorgen ook voor de administratieve aspecten van de naleving, d.w.z. aanvragen voor vergunningen van de brandweer, organisaties zoals Vinçotte, wijzigingen van het gebruik van het pand of de locatie, en alle andere zaken die met het gebouw te maken hebben. Het ontbreken van goedkeuring van een organisatie kan de opening van een verkooppunt vertragen en leiden tot omzetverlies vanaf het allereerste begin.”

Christophe Leusch sluit af met de volgende woorden: “Binnen Retail Projects hebben we een brede kennis van het onderwerp. We zitten in Europa, maar de wetgeving is niet in alle landen hetzelfde. De normen zijn anders in België, dus wie in België een buitenlands concept wil ontwikkelen, zal er veel baat bij hebben om contact met ons op te nemen. Zo besparen ze tijd en geld op lange termijn. Kennis van deze normen is een grote troef; het niet behalen van deze certificeringen kan de opening van een verkooppunt of restaurant vertragen van 15 dagen tot enkele maanden. Het is onze taak om er alles aan te doen om de winkel open te krijgen. We garanderen een deadline en alle follow-up.”

Net zoals Spar, Neuhaus, Panos, Foodmaker, Australian Ice Cream, River Woods en vele andere merken, aarzel niet om contact op te nemen met Retail Projects

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?