Een risicoloze manier om zaakvoerder te worden

Geoffrey Kotlarski droomde ervan zaakvoerder te worden. De formule voor verhuurbeheer die Heytens aanbood, stelde hem in staat zijn ondernemersambities te realiseren zonder al te grote financiële risico’s te nemen. Volgens het contract financiert de franchisegever de inrichting van de winkel - het grootste deel van de investering - in ruil voor een extra vergoeding die door de franchisenemer wordt betaald.

Zekerheid voor het openen van een eigen winkel

Geoffrey Kotlarski, een voormalige keukenverkoper en -ontwerper, was aanvankelijk van plan om nog een paar jaar in loondienst te blijven om te sparen en het persoonlijke kapitaal op te bouwen dat nodig was om een franchise te nemen. Maar de mogelijkheid voor verhuurbeheer met Heytens bracht zijn ondernemersproject in een stroomversnelling. “Ik was al verkocht aan Heytens, vanwege het concept en de benadering van klanten. Verhuurd beheer stelde me in staat om sneller vooruit te gaan, zonder al te veel vragen te stellen», legt hij uit.

De beste kandidaten aantrekken ondanks financieringsproblemen

Bij Heytens begint 90% van de franchisenemers van het netwerk als gerant. Dit model, dat in 2014 werd geïntroduceerd, is een antwoord op de problemen bij het verkrijgen van bankleningen, vooral voor vrouwen. Omdat banken vaak een aanbetaling van 30% vragen op een investering van €150.000 tot €180.000, kan het moeilijk zijn om de benodigde €50.000 bij elkaar te krijgen. Dankzij verhuurbeheer mis je geen veelbelovende kandidaten.

Een win-winmodel

Door het grootste deel van de werken te financieren, deelt de franchisegever het risico met de franchisenemer, waardoor een gemeenschappelijk belang in het succes van de winkel wordt gegarandeerd. Geoffrey Kotlarski herinnert zich het strikte wervingsproces, waarbij hij zijn ernst en potentieel moest aantonen. Na zes maanden heeft hij de prognoses al overtroffen en overweegt hij het bedrijf te kopen.

Een springplank naar eigendom

Sylvaine Poyé, development manager bij Heytens, legt uit dat franchisenemers, na één of twee jaar winstgevende activiteiten, gemakkelijker bankleningen kunnen krijgen om hun bedrijf terug te kopen. Aangezien het royaltytarief gekoppeld is aan de omzet, is het in het belang van de franchisenemer om zich zo snel mogelijk uit te kopen. «Ons doel is om hen snel in staat te stellen kapitaal op te bouwen en volledig eigenaar te worden van hun bedrijf,» concludeert Sylvaine Poyé, die benadrukt dat tevreden franchisenemers loyaal blijven aan het netwerk.

Met deze innovatieve aanpak biedt Heytens een echte springplank voor ondernemers, zodat zij met vertrouwen aan het franchiseavontuur kunnen beginnen en een solide toekomst kunnen opbouwen.

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?